Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!!!

Καλυμμένη εκ περιτροπής εργασία επιχειρεί να επιβάλει στους εργατοτεχνίτες στις αρχαιολογικές εργασίες η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν 8ήμερη άδεια άνευ αποδοχών. Μάλιστα, σε ρόλο «εργοδότη» εμφανίσθηκε η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου του Μετρό που ανέλαβε να «ενημερώσει» τους εργαζόμενους και τους απειλούσε πως αν δεν αποδεχθούν την 8ήμερη άδεια θα απολυθούν. Είναι το ίδιο σωματείο που πριν από ένα χρόνο συμφώνησε στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους στις σήραγγες του Μετρό. Και τότε, όπως και τώρα, πρόβαλλε τον μπαμπούλα των απολύσεων προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν εκχώρηση των δικαιωμάτων τους και ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων. Στο ίδιο αυτό διάστημα βεβαίως οι απολύσεις συνεχίζονται.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι η υποχρεωτική 8ήμερη άδεια αποτελεί καλυμμένη μορφή εκ περιτροπής εργασίας. Επίσης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «προκαλεί ερωτηματικά η τακτική της κοινοπραξίας, και του σωματείου του Μετρό που την στηρίζει, από τη μία να αναγκάζει την προηγούμενη Παρασκευή 26 συναδέλφους να αποδεχθούν οκταήμερη άδεια χωρίς αποδοχές και από την άλλη, το πρωί της ίδιας μέρας, να προχωρά σε τουλάχιστον 4 νέες προσλήψεις».
Το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει ότι «το ΔΣ του συγκεκριμένου σωματείου όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά αντίθετα αποτελεί μέρος του αυταρχικού μηχανισμού της εργοδοσίας του Μετρό και άριστο συνεργάτη της κυβέρνησης, αφού πρόθυμα ανταποκρίνεται στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που ψήφισε». Και καλεί σε οργάνωση της πάλης, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ανεργία, που απειλεί ολόκληρη την εργατική τάξη, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με στημένες διαβουλεύσεις, ούτε με διαρκείς υποχωρήσεις από την πλευρά των εργαζομένων».


ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: