Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΥΗΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Την δίωξη δύο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, του Τάκη Στρούζα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), και του Διονύση Γουσέτη, γραμματέα του ΕΚΖ, επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά 26 εργαζομένων στο ξενοδοχείο της πολυεθνικής «Λούης», επιδιώκει η εργοδοσία. Η τελευταία όχι μόνο καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά με την πρακτική της έχει αφανίσει τους μικρομαγαζάτορες και τους αυτοαπασχολούμενους στο νησί, αφού ουσιαστικά «κρατά» τους πελάτες της στα όρια του ξενοδοχείου.

Η πολυεθνική «Λούης» μήνυσε τους συνδικαλιστές ισχυριζόμενη ότι μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο στις 30 Μάη του 2010, συνιστούσε "διατάραξη οικιακής ειρήνης". Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε απαιτήσει να επαναπροσληφθούν 26 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο από το Μάη και όχι τον Ιούνη που μεθόδευε η εργοδοσία. Η δικαιολογία για τη μη επαναπρόσληψη των 26 εργαζομένων που προέβαλλε η διεύθυνση του ξενοδοχείου ήταν ότι δεν είχε την απαιτούμενη πληρότητα και πως έχει το δικαίωμα με βάση το νόμο να τους προσλάβει από τις 10 Ιούνη και μετά.
Οι δύο συνδικαλιστές, με υπόμνημα το οποίο κατέθεσαν προχθές στην πταισματοδίκη Ζακύνθου, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης - μετά από μήνυση της πολυεθνικής «Λούης» - αρνούνται τις κατηγορίες για "διατάραξη της οικιακής ειρήνης" και της "συκοφαντικής δυσφήμισης" και καταγγέλλουν ότι στόχος της εταιρείας είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία τριετία έχουν κατατεθεί δεκάδες μηνύσεις από την ισχυρή οικονομική εργοδοσία του νησιού και κυρίως από μεγαλοξενοδόχους, σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επειδή έχουν ανησυχήσει τα μέγιστα από τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


ΠΡΕΖΑ TV
13-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: