Σάββατο, Ιουλίου 30, 2011

Σ. ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: «Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΝΕΚΡΟ»

Για «απόλυτα έγκυρες πηγές» οι οποίες τον πληροφόρησαν πως ο Μουαμάρ Καντάφι «θέλει να τον δει νεκρό» έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπου ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας στον ιταλικό Τύπο είπε ότι «πως ο πρώην καλύτερος του φίλος, έγινε ο χειρότερος εχθρός του».
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο Καβαλιέρε αναφέρει χαρακτηριστικά πως "κινδυνεύει η ζωή του ίδιου", αλλά και "η ζωή των παιδιών του, διότι  ο Καντάφι έδωσε εντολή να τον καθαρίσουν".



Ιταλοί αναλυτές αποδίδουν το μεγάλο αυτό μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων στο γεγονός ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης. Ενώ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δίνει την ίδια εκδοχή στις δηλώσεις του: «Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε τη στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία».

«Τώρα ο Καντάφι κινδυνεύει να μείνει στη θέση του. Και ο πρώην καλύτερός μας φίλος, έγινε ο χειρότερος εχθρός μας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε καθυστερήσει να δώσει «πράσινο φως» στη συμμετοχή της Ιταλίας στις διεθνείς επιχειρήσεις στη Λιβύη. Δέχθηκε να προσφέρει τη βοήθεια της Ρώμης, μόνον μετά από σχετική ψήφο του κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Ιταλικής της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: