Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ: ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ


Μετά από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του αποκαλούμενου "συνδικάτου του εγκλήματος" στο οποίο εμπλέκονται 20 κατηγορούμενοι, ξεκίνησε η απολογία του Παν. Βλαστού ο οποίος φέρεται ως ο "ιθύνων νους" της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Ο Παν. Βλαστός στις γενικές τοποθετήσεις του επί των κατηγοριών αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τον σχεδιασμό της απαγωγής (στις 14 Ιανουαρίου του 2009). Ο ίδιος υποστήριξε, εν πολλοίς, ότι η εμπλοκή του σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το ότι ο ίδιος είχε αναλάβει "ξέπλυμα" μέρους των λύτρων από την απαγωγή, κάτι το οποίο όμως ?όπως ισχυρίζεται- τελικά δεν έκανε (να σημειωθεί ότι τα λύτρα και το κρησφύγετο δεν έχουν αποκαλυφθεί).

Παράλληλα, ο Παν. Βλαστός στον οποίο αποδίδεται "ηγετικός, οργανωτικός και καθοδηγητικός ρόλος" για τη δραστηριότητα της εν λόγω "εγκληματικής οργάνωσης":
Υπεραμύνθηκε της συζύγου του, Ιωάννας Χήρα (επίσης κατηγορούμενης στην υπόθεση), υποστηρίζοντας ότι "θυματοποιείται εξαιτίας του, καθώς το μόνο που κάνει είναι να τον αγαπάει και να του συμπαραστέκεται".
Συνομιλίες
Επίσης, έβαλε κατά των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών ισχυριζόμενος ότι "έχουν κοπεί επιλεκτικά έτσι ώστε ο ίδιος να ενοχοποιείται".
Επιπροσθέτως, ο ίδιος κατηγορούμενος (στον οποίο αποδίδονται σχέδια για 12 συμβόλαια θανάτου, εκ των οποίων το ένα κατά του Γ. Γούσιου εκτελέστηκε) ισχυρίστηκε ότι ο τελευταίος ήταν φίλος του και δεν θα του έκανε ποτέ κακό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Βλαστός, ενώ ήταν κρατούμενος τότε στις φυλακές της Λάρισας, ενεργώντας από κοινού με τον Ι. Σκαφτούρο, που ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από τον Ιανουάριο του 2009, φέρονται ότι έπεισαν τηλεφωνικώς συγκατηγορουμένους τους να λάβουν μέρος στην απαγωγή, δίνοντας σ΄ αυτούς λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο δράσης τους.
Η απολογία του Βλαστού συνεχίζεται μεθαύριο.
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ
ΕΘΝΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: