Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2011

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Σε κινητοποιήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων προσανατολίζονται οι αρτοποιοί, οι οποίοι αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μ. Μούσιο, οι συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μορφή και το εύρος των κινητοποιήσεων θα ληφθούν στις αμέσως επόμενες ημέρες, σε συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των τοπικών ενώσεων.
Οπως επισημάνθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου της ΟΑΕ, «σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφθωθεί, το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από επαγγελματικές εγκαταστάσεις όπως ιχθυοπωλεία, μανάβικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και από συνεργεία αυτοκινήτων».

Ακόμη ανέφερε ότι ο κλάδος είχε διαβεβαιώσεις από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα ρύθμιζε το ζήτημα, ώστε να περιοριστεί η πώληση ψωμιού στα συναφή καταστήματα. «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Σ. Ξυνίδη ξαφνικά άλλαξε στάση δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί στην έκδοση Π.Δ.», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
14-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: