Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ


Την άρνηση των κυπριακών αρχών συνάντησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν ζήτησε να επιθεωρήσει το επικίνδυνο φορτίο των 98 εμπορευματοκιβωτίων που τελικώς οδήγησε στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Επί σειρά μηνών πριν από την έκρηξη, τα πυρομαχικά στο εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων αλλοιώνονταν και εκρήγνυντο, αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», αλλά η κυπριακή κυβέρνηση δεν δέχθηκε την επιθεώρηση γιατί «δεν ήθελε να δει ο ΟΗΕ τι είχαν μέσα τα εμπορευματοκιβώτια».

Οι ανακριτικές Αρχές μελετούν πάντως το περιεχόμενο των καταθέσεων για την τραγωδία στη ναυτική βάση, ενόψει της αυριανής σύσκεψης με τον γενικό εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται σήμερα ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσης να θέσει σε διαθεσιμότητα αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Στο μεταξύ, στην ανάγκη ανασχηματισμού και δημιουργίας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής αναφέρθηκε χθες ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. «Είναι σημαντικό να σχηματιστεί μια κυβέρνηση η οποία θα είναι αποτελεσματική, ικανή να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά και τη φονική έκρηξη και να οδηγήσει την Κύπρο μπροστα», σημείωσε και υποστήριξε πως θα έχει συζητήσεις για το θέμα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
«Ο ανασχηματισμός θα πρέπει να γίνει σύντομα, αλλά δεν πρέπει η βιασύνη να αποβεί εις βάρος της ουσίας» πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.


ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: