Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΜΕΔ: ΑΝ "ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ" Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ...
ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,ΕΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...
ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ...
---ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ---


Οι στρατιωτικοί δεν έχουν καμία σχέση με την παρασκηνιακή φημολογία που όλο και συχνότερα κάποιοι προσπαθούν να διασπείρουν στη κοινή γνώμη και σύμφωνα με την οποία εντάσσονται σε σχέδια καταστολής κοινωνικών αντιδράσεων.
O ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωση-καταπέλτη,ανάβει νέες φωτιές στην ηγεσία του ΥΕΘΑ ,αφού πρόκειται για την πρώτη του ουσιαστική παρέμβαση σε τέτοιου είδους θέματα ,μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία αφήνει ανοιχτό παράθυρο για συνδικαλισμό στις ΕΔ.


Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ κάνει λόγο για άνευ προηγουμένο καταστολή στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και το κυριότερο...
Δηλώνουν ότι θα πράξουν το καθήκον τους συνειδητα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, “δίπλα και μαζί με το λαό ,ενάντια σ΄ όποιον θέλει να τα πλήξει”.


ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ:



Οι εκατοντάδες εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικοί, όλων των βαθμών, Κλάδων, Όπλων και προελεύσεως, οι οποίοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος και μοιράστηκαν μαζί τους σκέψεις, ιδέες και ανησυχίες, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της άνευ προηγουμένου και έκτασης καταστολής των μέχρι σήμερα και επί 30 ημέρες ειρηνικών συγκεντρώσεων.


Τέτοιας έκτασης καταστολή, σε συνδυασμό με τα βίαια περιστατικά που τη συνόδευσαν, αποτέλεσε άδικο πλήγμα τόσο στην εικόνα των Ελλήνων αστυνομικών, όσο και στον αγώνα τους για τη κοινωνική αποδοχή, ενώ παράλληλα είχε ως αποτέλεσμα να αμαυρωθούν οι αναμφισβήτητες επιτυχίες τους απέναντι στο κοινό έγκλημα. Οπωσδήποτε τέτοιες εξάρσεις βίας, οι οποίες, είτε οφείλονται σε συγκεκριμένες εντολές από συγκεκριμένα όργανα, είτε είναι αποτέλεσμα υπερβάλλοντα ζήλου στην εκτέλεση διαταγών, οφείλουν να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης.


Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις σημαντικού πολιτικού προσώπου, αλλά και διεσπαρμένων φημών και δημοσιευμάτων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν δημιουργήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία ενδεχομένως να συγκρίνεται με καταστάσεις απ΄ το παρελθόν, όταν στην πατρίδα μας υπήρχε έλλειμμα δημοκρατίας και ο λαός ζούσε κάτω από καθεστώς τρόμου, εκφοβισμού και φίμωσης.


Εκείνες οι εποχές έχουν ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί μετά από αιματηρούς κοινωνικούς αγώνες και θυσίες.


Οι Έλληνες στρατιωτικοί για να διαλύσουν οποιαδήποτε νεφελώδη αμφιβολία έχει διασπαρθεί τον τελευταίο καιρό, με το ελάχιστο βήμα έκφρασης που τους αναλογεί, τον πρέποντα τόνο, δύναμη και ύφος που τους αρμόζει, μέσα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, ως ευνομούμενοι Έλληνες πολίτες:


- Διαβεβαιώνουν ότι απέχουν από κάθε προσπάθεια εμπλοκής τους σε οποιουσδήποτε πιθανούς αντισυνταγματικούς σχεδιασμούς ή φήμες.


- Καταδικάζουν ως απαράδεκτα, σε κάθε περίπτωση, περιστατικά τυφλής και δυσανάλογης έκτασης χρήσης βίας εναντίον συμπολιτών τους.


- Θεωρούν αδιανόητη οποιαδήποτε λογική δικαιολόγησης τύπου «παράπλευρων απωλειών» της άσκησης βίας στο βωμό οποιουδήποτε σκοπού.


- Έχοντας αφομοιώσει όλα τα ιστορικά διδάγματα της νεότερης ιστορίας, και με πλήρη επίγνωση του ρόλου τους, διαβεβαιώνουν τους συμπολίτες τους ότι αποτελούν τον ακλόνητο ύστατο υπερασπιστή της πατρίδας και ως εκ τούτου και του λαού, και πως αν και εφόσον χρειαστεί θα πράξουν συνειδητά το καθήκον τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, στους οποίους έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση, δίπλα και μαζί με το λαό ενάντια σε όποιον θελήσει να τα πλήξει.


Για τη Διοικούσα Επιτροπή


Ο Πρόεδρος


Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας


Τσάκαλος Αναστάσιος
Επικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
6945116210


http://www.sysmed.gr/cms/deltia-typoy/783-deltio-typoy-gia-ta-gegonota-sthn-plateia-syntagmatos
ΠΡΕΖΑ TV
3-7-2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti ginetai re paidia? makari olo auto na einai apla prwtoboulia twn enoplwn dunamewn kai kathara kai mono gia prostasia twn politwn..alla katalabainw ton problimatismo sou preza. me problimatizei ki emena..
diladi ti tha kanoun? tha mpoukaroun autoi sti bouli? kai meta ti..?

mporei kapoios ap tis enoples dunameis, sxetikos me to thema na afisei ena sxolio??

aganaktognwstis

Ανώνυμος είπε...

το διαβασα το πρωι, αλλα αν κάνεις μια αναζητηση στη google θα δεις ότι o ΣΥΣΜΕΔ δεν ειναι αναγνωρισμενος συνδεσμος των ενοπλων δυναμεων. Δεν ειμαι σιγουρη, αλλα αυτοι προερχονται απο τη διάσπαση ενός αλλου συνδεσμου στρατιωτικων

Ανώνυμος είπε...

Για κανένα λόγο εμείς οι στρατιωτικοί δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση να καταλύσουμε τη δημοκρατία τουλάχιστον το συντριπτικά μεγαλύτερο του μέρος,αν κάποιος πήγε στρατό τα τελευταία χρόνια θα το έχει διαπιστώσει, αλλά η σημερινή κατάσταση με προβληματίζει εμένα όσο και τους συναδέλφους μου! πάντως σε παραπέμπω και στο αρθο 48 του συντάγματος εκεί μπορεί να καταλάβεις γιατί κάποιοι λένε μεσοπρόθεσμο ή τανκς!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφιβαλλω οτι οι περισσοτεροι στρατιωτικοι βιωνουν συνθηκες αφορητης πιεσης στη διαρκεια της θητειας τους. Αρα τα δημοκρατικα τους συναισθηματα ειναι δεδομενα. Ομως: παντα θα υπαρχουν οι Εφιαλτες. Αυτοι που θα θελησουν να στερησουν και την πιο μικρη ελευθερια στον πολιτη που βλεπουν τωρα οτι ξεσηκωνεται.
Να ξερετε το εξης: οι Χουντες ειναι "ξενοκινητες"
Αν δουν οι "φιλοι" μας οτι δε μπορουν να μας επιβαλουν τα αφορητα μετρα τους, ναστε σιγουροι οτι θα μας κατσουν μια περιποιημενη Δικτατορια!

Alexandros είπε...

Ούτε εγώ αμφιβαλλω οτι τα δημοκρατικά αισθήματα στο στρατό ειναι εμπεδωμένα. Όμως παντα υπάρχουν πολλές αλήθειες και αυτό μπορεί να γίνει η δυστυχία για μια
κοινωνία όπως η Ελληνική, που λατρεύει να διχάζεται. Πιστεύω ότι το ελληνικό κράτος,
ανέκαθεν διαθέτει έναν χαλαρό παρακρατικό μηχανισμό προστασίας. Ο
μεγάλος εχθρός κάθε κοινωνικού συστήματος είναι η μαζικότητα της
αντίδρασης σ’ αυτό. Η παρουσία του παρακράτους βοηθάει στη μετάδοση
εκείνου του αισθήματος που μας αποθαρρύνει να σηκωθούμε από τους
καναπέδες μας ή να σβήσομε τα κομπιούτερ μας και να βγούμε στους
δρόμους μαζί με τους άλλους. Ο χρόνος θα δείξει που θέλουν να κινηθούν πρωτοβουλίες όπως αυτής της ΣΥΣΜΕΔ ή πώς ο Στρατός αντιλαμβάνεται τους Πολίτες στων οποίων το πλευρό θέλει να συμπαρασταθεί.