Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Αποχώρησαν τα κυπριακά κόμματα από τη σύσκεψη για τα νέα μέτρα


Από τις αποχωρήσεις των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων σημαδεύτηκε η σημερινή σύσκεψη σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, υπό τον υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη.
Τον "χορό" των αποχωρήσεων άνοιξε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ακολούθησε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων.



Εκτός του ΑΚΕΛ, τα κόμματα εξέφρασαν τις διαφωνίες του, καταλογίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε λιγότερα μέτρα από εκείνα που είχαν αποφασισθεί στο προεδρικό μέγαρο την περασμένη βδομάδα, εξαιτίας αντιδράσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Εν τω μεταξύ, το γενικό συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου απηύθυνε έκκληση για διάλογο και κάλεσε τους βουλευτές να προβληματισθούν για τα δικά τους δικαιώματα, προτού πάρουν αποφάσεις για μέτρα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, και να δώσουν αυτοί πρώτοι το καλό παράδειγμα, μειώνοντας τα δικά τους εισοδήματα.


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: