Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Γερμανική διάσκεψη για δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα


ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ...
Διάσκεψη με θέμα τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για επενδύσεις στην Ελλάδα και τη συμμετοχή 20 προέδρων οικονομικών συνδέσμων της Γερμανίας συγκαλεί αύριο Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρέσλερ, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και αναμεταδίδει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διάσκεψη αποβλέπει στην οργάνωση μίας επίθεσης επενδύσεων και ανάπτυξης, ενός είδους σχεδίου Μάρσαλ, ούτως ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.



Το γερμανικό υπ. Οικονομίας προτίθεται να συμβάλλει στη δημιουργία ανταγωνιστικών δομών και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής διοίκησης.


Η Handelsblatt επισημαίνει ακόμη ότι, παράλληλα, ο Σύνδεσμος της Γερμανικής Βιομηχανίας μελετά τρόπους που αποσκοπούν στη βελτίωση των κινήτρων για επενδύσεις στην Ελλάδα.


Διευκρινίζει, δε, ότι οι συνομιλίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο κατόπιν ρητής επιθυμίας της ίδιας της καγκελαρίας, ένδειξη του ενδιαφέροντος της γερμανικής οικονομίας για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.


Σημειώνεται, εξάλλου, πως στις επαφές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα συμμετείχαν και εκπρόσωποι εισηγμένων στο γερμανικό χρηματιστήριο επιχειρήσεων.


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: