Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Καμπανάκι για τις ελλείψεις προσωπικού απο τον Καμινη


Νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη θα επιδιώξει σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με τη συμμετοχή και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη, προκειμένου να βρεθεί λύση για το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου.

Εκατοντάδες συμβάσεις λήγουν, με αποτέλεσμα, όπως ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης το δημοτικό συμβούλιο, να καταρρέουν οι παιδικοί σταθμοί και η υπηρεσία καθαριότητας.
Σημειώνεται πως στην καθαριότητα απασχολούνται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους μόνον οι 152 διαθέτουν ασφαλιστικά δικαιώματα και θα παραμείνουν στην εργασία τους. Στις 13 Αυγούστου λήγουν οι πρώτες 210 συμβάσεις για 120 οδηγούς και 90 εργάτες και σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε συνδυασμό και με τις καλοκαιρινές άδειες η καθαριότητα θα υπολειτουργεί.
Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στους παιδικούς σταθμούς καθώς τον Δεκέμβριο λήγουν οι συμβάσεις 456 συμβάσεων εργαζομένων. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, εκτός των σταθμών μένουν συνολικά 800 παιδιά. Αν και ο δήμος έχει τη δυνατότητα να νοικιάσει κτίρια για να καλύψει τα κενά, δεν το πράττει καθώς δεν θα υπάρχει προσωπικό για να τους λειτουργήσει. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Καμίνης είχε προτείνει ειδική ρύθμιση ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις για τρία χρόνια.
Αφροδίτη Καρίμαλη-ΕΘΝΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: