Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Προσφυγή πολυτέκνων στο ΣτΕ για τους περιορισμούς στις μετεγγραφές

Την ακύρωση των περιορισμών που θέτουν στις μετεγγραφές πολυτέκνων φοιτητών στα ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι αποφάσεις της υφυπουργού Παιδείας ζητεί με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζευγάρι πολυτέκνων.


Οι περιορισμοί ισχύουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και τέθηκαν με το νόμο 3966/2011. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, όσοι υποψήφιοι δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ (αυτό αυξάνεται σε μια πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια κατά 10.000 ευρώ για κάθε παιδί πέρα από το δεύτερο) μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις στα πανεπιστήμια είτε στην περιφέρεια που διαμένει η οικογένειά τους είτε στην περιφέρεια που σπουδάζει ο/η αδελφός τους, όχι όμως για τις σχολές και τμήματα που εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής και στο νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει στην προσφυγή του το ζευγάρι, οι περιορισμοί που τίθενται με το νέο νομοθετικό πλαίσιο παραβιάζουν την αρχή του κοινωνικού κράτους. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τις νέες ρυθμίσεις τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών δεν είχαν κανένα περιορισμό στη σχολή στην οποία θα εγγράφονταν.

 Βασιλική Κόκκαλη
πρεζα tv
5-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: