Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ


Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας των ταξί προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Είχε προηγηθεί χθες συνάντηση των συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ με τους 11 από τους 13 περιφερειάρχες όπου έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χορηγηθεί καμία νέα άδεια ταξί έως την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου. Ωστόσο σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας ύστερα από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου και επιτρέπουν στους οδηγούς των οχημάτων να διέλθουν, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.


Σήμερα ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας Θύμιος Λυμπερόπουλος αναμένεται να εισηγηθεί αναστολή της απεργίας. Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή αποδείχθηκε η χθεσινή συνάντηση του προεδρείου τους ΠΟΕΙΑΤΑ με τους περιφερειάρχες της χώρας και η δέσμευσή τους ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις ούτε θα εκδώσουν νέες άδειες για ταξί, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα προβλέπει απελευθέρωση, με κανόνες, του επαγγέλματος των ταξί.


Όμως σε αντίθετη κατεύθυνση φαίνεται ότι κινούνται οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας οι οποίοι, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έχουν μεταβεί στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, ενώ έχουν σταθμεύσει στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού, περίπου 60 ταξί, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.


ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: