Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


18:47
Προτρέχετε για τις εκλογές. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και όπως έχω ξαναπεί με ενδιαφέρει μόνο το καλό της χώρας.
18:47
Στο τέλος της μάχης θα ηγηθείτε εσείς του ΠΑΣΟΚ;

18:45
Επιχειρούμε να προσελκύσουμε νέες ξένες επενδύσεις. Έχουμε συνομιλίες με ξένες κυβερνήσεις, που ενδιαφέρονται σοβαρά να επενδύσουν στη χώρα, σε βιομηχανία τροφίμων, μεγάλες υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ προσπαθούμε ένα πρόγραμμα κολλημένο που δεν είχε καμία σχέση με τις ανάγκες της χώρας, να τροποποιηθεί για να να ενταχθούν νέα έργα και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απορρόφησης.
18:43
Παρέμβαση Μ.Χρυσοχοΐδη για ναυτιλία και νεανική επιχειρηματικότητα: Ετοιμάζουμε πλαίσιο για να έρθουν έσοδα από ναυτιλία. Είμαστε χώρα με μεγάλο ελληνόκτητο στόλο και θα το εκμεταλλευτούμε. Όσον αφορά για την ανεργία των νέων: Πιστεύετε ότι το μοντέλο που είχε η χώρα μπορούσε να απασχολήσει όλους τους εκατοντάδες χιλιάδες καλά μορφωμένους νέους;  Η προσπάθεια είναι να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης, να παράγουμε νέες υπηρεσίες και προϊόντα. Ήδη, η αύξηση εξαγωγών μας είναι ένα μικρό θαύμα, είναι στο 10% του ΑΕΠ της χώρας. Όσον αφορά στους νέους, τους καλώ να μελετήσουν τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και να συμμετάσχουν.


18:38
Υπάρχει πρωτοφανές πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και υπάρχουν προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα
18:36
Ερώτηση για το κάλεσμα του πρωθυπουργού να μην φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό


18:35
Παρέμβαση Βενιζέλου: Προσπάθειά μας είναι να καταβάλλονται μισθοί, συντάξεις, να υπάρχουν χρήματα για παιδεία και υγεία. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου μας βοηθάει σε αυτό και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε συνεπείς.


18:33
Αυτόν τον αγώνα δίνουμε. Να μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.


18:33
Υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Οκτώβριο;


18:30
Αν δεν είχαμε κάνει όλα αυτά, θα είχαμε μείωση 70% στις συντάξεις, δημοσίους υπαλλήλους στους δρόμους, οι τράπεζες θα είχαν καταρρεύσει. Δείτε τι έγινε όταν χρεοκόπησε η Αργεντινή. Επειδή κατηγορούμαστε επειδή ήρθε το ΔΝΤ. Αυτό γλιτώσαμε, την χρεοκοπία. Αλλά εμείς γυρίσαμε τη χώρα στην δεκαετία του ’50; Οι προηγούμενοι που έφθασαν τη χώρα εδώ δεν έχουν ευθύνες; Εμείς αλλάζουμε τη χώρα και πάμε μπροστά.


18:27
Θα σώσετε και τους Έλληνες μαζί με την Ελλάδα; Είναι αρκετός ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια, όπως είπατε χθες;


18:26
Έχουμε κάνει σαφή διαχωρισμό απέναντι στα οικονομικά προβλήματα και τις εθνικές υποθέσεις. Η επιρροή της χώρας μας δεν είναι η ίδια όπως παλιότερα που ήμασταν πιο εύρωστοι οικονομικά. Είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει να βγούμε σύντομα από την κρίση. Όμως αυτή η αδυναμία, δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε κι αλλού εκπτώσεις. Το έχουμε διαμηνύσει αυτό. Και έχουμε πει ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου και του Ισραήλ είναι να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους που έχει. Και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. Έχουμε κάθε συμφέρον να αναπτύξουμε σχέσεις με Τουρκία, αλλά η βάση σε αυτό είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου.


18:23
Ποια είναι η αντίδραση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα με αφορμή την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ;


18:22
Παρέμβαση Δ.Ρέππα για το Δημόσιο: Στόχος μας ένα παραγωγικότερο κράτος, καθώς το Δημόσιο είναι ο μεγάλος ασθενής. Θέλουμε να υπάρχει εξέλιξη των καλύτερων κι όχι αυτόματη. Και στις θέσεις ευθύνης να βρίσκονται οι καλύτεροι. Όσοι κριθούν ότι ανήκουν στο πλεονάζων προσωπικό μπαίνουν σε καθεστώς εφεδρείας για 12 μήνες και λαμβάνουν 60% του μισθού τους. Και διεκδικούν μια άλλη θέση, μέσω ΑΣΕΠ.


18:19
 Παρέμβαση Γ.Κουτρουμάνη για την ανεργία: Αξιοποιούμε πόρους από το ΕΣΠΑ και κάθε άλλο διαθέσιμο πόρο για 200.000 άτομα, για πεντάμηνο ή τρίμηνο, για διατήρηση θέσεων εργασίας και επαγγελματική κατάρτιση. Έχουμε 3,5 δισ. ευρώ που θα αξιοποιήσουμε έως το τέλος του 2012 για την καταπολέμηση της ανεργίας. Προς όφελος έως και 900.000 εργαζομένων. Για τις συμβάσεις να δούμε κατάματα την αλήθεια. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ χειρότερο από το νομοθετικό πλαίσιο που έχει η χώρα. Θα στηρίξουμε τις επιχειρησιακές συμβάσεις σε αντιστάθμισμα των ατομικών συμβάσεων.


18:14
Παλεύουμε για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για ένα κράτος δικαίου. Δεν ζούμε σε ένα αγγελικά και σοσιαλιστικά φτιαγμένο σύστημα, αλλά σε ένα καπιταλιστικό σκληρό σύστημα. Δίνουμε μάχη, όμως. Και θα λύσουμε τα προβλήματα. Με θυσίες, αλλά γίνονται οι αλλαγές για ένα κράτος δικαίου. Η επιχειρησιακή σύμβαση δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η έλλειψη σύμβασης. Να οργανώσουμε τον εργαζόμενο. Ας υπάρξει έστω η επιχειρησιακή σύμβαση.


18:12
Πόση βαρβαρότητα θα υποστούν τα λαϊκά στρώματα για να μην πληρώσουν οι έχοντες;


18:11
Ο κ. Σόιμπλε είπε πως θέλει να επενδύσει η Γερμανία σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είπε πως θέλει ήλιο και αέρα. Έχουμε συζητήσει με τους Γερμανούς για ένα εκτεταμένο δίκτυο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι που θα έχει έσοδα και θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Η χώρα μας έχει δυνατότητες, αλλά δεν είχε έως τώρα το σχέδιο. Βάζουμε βάσεις και προσελκύουμε επενδυτές. Αλλά χρειαζόμαστε τη σταθερή βάση για να έρθει ο επενδυτής. Όπως είναι η απόφαση της 21ης Ιουλίου. Πρέπει να χτυπήσουμε τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία. Και δημιουργούμε ένα συμβούλιο για επενδύσεις από τη Διασπορά, που θα συμβάλλει στο θέμα των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα πάω στην Γερμανία, όπου θα έχω επαφές με βιομήχανους για προοπτικές επενδύσεων.


18:08
Ερώτηση για ανάπτυξη και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΠΡΕΖΑ TV
11-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: