Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2011

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ


Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν από σήμερα την εκστρατεία τους για την ένταξη της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καλώντας τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, να υποστηρίξει το διάβημά τους.
Η εκστρατεία αυτή, με την ονομασία "Εθνική Εκστρατεία για την Παλαιστίνη, 194ο Κράτος" (στον ΟΗΕ έχουν ενταχθεί 193 κράτη-μέλη), έχει οργανωθεί ενόψει του επίσημου αιτήματος που αναμένεται να κατατεθεί στις 20 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στον γ.γ. του ΟΗΕ.



Στη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, περίπου 100 Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν πορεία ως το αρχηγείο των δυνάμεων του ΟΗΕ κρατώντας σημαίες και πανό.


Οι οργανωτές της πορείας επέδωσαν επιστολή με την οποία ζητείται η υποστήριξη του Μπαν Κι Μουν στο αίτημα ένταξης στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης.


"Σήμερα αρχίσαμε την εκστρατεία μας και ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα ανταποκριθούν στα αιτήματά μας. Δεν είμαστε λιγότερο σημαντικοί από τα 193 άλλα κράτη των Ηνωμένων Εθνών. Το μήνυμά μας έγκειται στο αίτημα να γίνει το κράτος μας το 194ο μέλος", δήλωσε ένας από τους συντονιστές της εκστρατείας, ο Άχμεντ Άσαφ.


"Η ένταξη του Κράτους της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του τερματισμού της (ισραηλινής) κατοχής, της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας και μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης στη Μέση Ανατολή", αναφέρεται στην παλαιστινιακή επιστολή.


"Ελπίζουμε ότι θα συμμετάσχετε στη διεθνή συναίνεση και θα υποστηρίξετε το παλαιστινιακό αίτημα για μια αναγνώριση η οποία έχει αργήσει υπερβολικά", προστίθεται στην επιστολή προς τον Μπαν Κι Μουν, που επιδόθηκε στον επικεφαλής του ΟΗΕ στη Ραμάλα, τον Πασκάλ Σότο.


ΠΡΕΖΑ TV
8-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: