Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ: ΚΟΨΤΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΚΟΨΤΕ ΔΑΠΑΝΕΣ…ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…


Εντολή για δραστικές περικοπές υπερωριών, επιχορηγήσεων και λειτουργικών δαπανών δίνει στα υπόλοιπα υπουργεία το υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012.Σε εγκύκλιό του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ζητεί να τηρήσουν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Δίνει εντολή να εφαρμόσουν με πλήρη αυστηρότητα τις αποφάσεις για μείωση στο μισό του κινήτρου απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και εφαρμογή του κανόνα μίας πρόσληψης για κάθε 10 αποχωρήσεις έως το τέλος του 2011 και μίας προς πέντε το 2012.



Ο προϋπολογισμός του 2012 θα καταρτιστεί με βάση το υφιστάμενο μισθολόγιο και των περικοπών που έχουν ήδη εφαρμοσθεί στα επιδόματα, αφού το νέο μισθολόγιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.


Το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού για το 2011 περιορίζονται στο 50% ενώ από το 2012 οι αντίστοιχες εγκρίσεις περιορίζονται επιπλέον κατά 10% αυτών του 2011.


Παράλληλα, καλεί τους φορείς του στενού δημοσίου τομέα να προχωρήσουν:


• Μείωση των δαπανών για υπερωρίες μέσω της αύξησης των ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες, καθώς και μείωση του ανώτατου ορίου πραγματοποίησης ωρών απογευματινής απασχόλησης .


• Εξορθολογισμός καταναλωτικών δαπανών, δαπανών για ενοίκια (μείωση κατά 20%), ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ.


• Περιορισμός των κονδυλίων για επιχορηγήσεις καθώς συγχωνεύσεις και καταργήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα το σημαντικό περιορισμό.


• Εξορθολογισμός κοινωνικών δαπανών.


• Εξοικονόμηση δαπανών του τομέα υγείας, καθώς και εξορθολογισμός της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.


• Μειώσεις δαπανών για την άμυνα.


Οι εποπτευόμενοι φορείς που περιλαμβάνονται στη Γενική Κυβέρνηση, πρέπει να καταρτίσουν συνοπτικό σχέδιο προϋπολογισμού και να το επιβάλλουν στα υπουργεία έως τις 9 Σεπτεμβρίου.


Τα υπουργεία θα πρέπει να συγκεντρώσουν τους συνοπτικούς προϋπολογισμούς των φορέων και να τους αποστείλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
ΠΡΕΖΑ TV
6-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: