Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!!!


Θερμή εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα στον χώρο των μεταφορών. Τον χορό των απεργιών αναμένεται να ανοίξουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι προγραμματίζουν να κατεβάσουν ρολά διαρκείας στο πιο δημοφιλές Μέσο Μαζικής Μεταφοράς από την Πέμπτη.
Το Σωματείο εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό (ΣΕΛΜΑ) στη γενική συνέλευση της περασμένης Παρασκευής αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην υπαγωγή τους στο καθεστώς "εργασιακής εφεδρείας", την οποία χαρακτηρίζουν ως προθάλαμο απολύσεων, προγραμματίζουν και τον αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Σύμφωνα με την απόφαση των εργαζομένων, η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς θεωρήθηκε απαραίτητο να δοθεί χρόνος στα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στις μεταφορές να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις ώστε να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο.
Ωστόσο "εάν κάτι τέτοιο δεν αποφασιστεί έως την Τετάρτη, εμείς θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας για απεργία από την Πέμπτη" σημειώνει στο "Εθνος" ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Αντώνης Σταματόπουλος.
Σε αναβρασμό βρίσκονται όμως και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για κοινές κινητοποιήσεις τις προσεχείς ημέρες.
Σήμερα πιθανότατα θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στα λεωφορεία με στόχο να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί πρόταση για πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι ίσως προγραμματίσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών.
Κοινό μέτωπο
Παράλληλα εξακολουθούν να υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για δημιουργία κοινού απεργιακού μετώπου και με τον κλάδο των αυτοκινητιστών, πρόταση, όμως, η οποία δεν έχει προς το παρόν μεγάλη αποδοχή.
Προτάσεις για κινητοποιήσεις εξετάζουν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όπου συνεχίζονται οι υποχρεωτικές μετατάξεις.
Ετσι μετά το πρώτο κύμα των 144 μετατάξεων που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα καθυστερήσεων στα δρομολόγια του μέσου, την περασμένη εβδομάδα βγήκαν τα ΦΕΚ και για τις υπόλοιπες είκοσι.
Στάση αναμονής τηρούν προς το παρόν οι αυτοκινητιστές ταξί, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, αυτή την εβδομάδα. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, οι αυτοκινητιστές προσανατολίζονται σε νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Ετοιμοι να σηκώσουν χειρόφρενο είναι και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., οι οποίοι έχουν ήδη προειδοποιήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν τις επόμενες ημέρες δεν συναντηθούν με τον υπουργό ώστε να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στο άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΘΝΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: