Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2011

Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΛΙΝΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» «ΜΠΑΜΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ;»


«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.
Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο.



Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


«Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε.


«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι' αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.


«Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ' όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παπουτση τι αλλο πρεπει να γινει για να βγεις και να παρεις θεση? το καθε απαιδευτο γουρουνι αρπαζει ενα γκλομπ και μια ασπιδα και οποιον παρει ο χαρος. στην προκειμενη περιπτωση ηταν ενα κοριτσακι 7 χρονων αλλα ποιος απο εσας χεστηκε? δεν πατε στο διαολο ολοι σας ρε πουσταραδες που πινετε το αιμα του κοσμου. οταν ερθει η ωρα σας ομως θα κλαιτε και θα παρακαλατε σαν γνησιοι γλειφτες που ειστε αλλα κανεις δεν πρεπει να σας λυπηθει. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε, σόρυ,

1) τί θέση να πάρει ο παπουτσής; να σου πει ότι το σχέδιο είναι να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο για να μη βγαίνει να διαδηλώσει;
2) εννοείται πως μόνον απαίδευτοι άνθρωποι θα ανεχόντουσαν να κάνουν τέτοιες κτηνωδίες. ανγκαστικά πρέπει να έχεις σκατά στο κεφάλι ή στην ψυχή ή και στα δύο για να ανέχεσαι να είσαι ματατζής.
3) οι πουσταράδες, επειδή συγχέεται με τους γκέι, δε σου φταίνε σε τίποτα και τους προσβάλεις πολύ άσχημα κατονομάζοντας τους εγκληματίες-μπάτσους έτσι.

κατά τ' άλλα καλά τα λες..

Ανώνυμος είπε...

οι μπάτσοι δνε έιναι "παιδιά" είναι οπλισμένοι δολοφόνοι. οι γραφικότητες τέλος. ουτε "παιδιά του λαού". χουλιγκάνια και ακροδεξιοί στρατόκαβλοι είναι. τέλος

Ανώνυμος είπε...

στο τέλος θα φάτε λυντσάρισμα τρελό γαμημένα κωλόπαιδα.
ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

"ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ; ΜΠΑΜΠΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ; Ε, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΜΠΑΜΠΑ;"

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχει ο από πάνω.
Οι κωλοματατζήδες είναι καταδικαστέοι εδώ και χρόνια και είναι κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου.
Ο άλλος ο μαλάκας τί το κατέβασε το κοριτσάκι κάτω; Δεν είχε που να το αφήσει;
Μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι...
Βλέπω κάθε μέρα στο Σύνταγμα και άλλους που φέρνουν τα σκυλιά τους.
Δεν το καταλαβαίνεις ρε ζωντόβολο ότι το σκυλί δεν αντέχει ούτε το δακρυγόνο ούτε τον ήχο από τις κρότου λάμψης;;;
Άστο σπίτι το δύστυχο.
Τί το φέρνεις, για μόστρα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το παιδί το πήρε ο μπαμπάς για να μάθει τι έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον. Από πότε το να πας στο Σύνταγμα το παιδί σου είναι "έκθεση ανηλίκου"? Δεν το πήγε ούτε στο γήπεδο ούτε στο black block. Στο Σύνταγμα, Κυριακή βραδάκι χαλαρά το πήγε. ΈΛεος πια με τη νοοτροπία "ε αφού ήσουν εκεί καλά να πάθεις". Το παιδί πάει σε ένα σχολείο χωρίς βιβλία, θα μπει σε ένα πανεπιστήμιο που θα χρειαστεί να πληρώνει για να βγει και να είναι άνεργο. Και ναι έμαθε απο μικρό τι σημαίνει αστυνομία. Αλλά ο ευνούχος μπάτσος και τα αφεντικά του φέρουν την ευθύνη.