Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΡΚΟΖΙ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...
Η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιβεβλημένο να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.
Μέρκελ και Σαρκοζί "εξήγησαν στον Έλληνα πρωθυπουργό τη σημασία που έχει η αυστηρή και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας που ανέλαβαν οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
Αυτό είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση μελλοντικών δόσεων του προγράμματος", λέει η ανακοίνωση του εκπροσώπου.
Σημειώνει επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την "απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ανειλημμένες δεσμεύσεις στο σύνολό τους".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος "είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.
Η υλοποίηση των δεσμεύσεων από το πρόγραμμα είναι επιβεβλημένη, προκειμένου η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Η επιτυχία της προσαρμογής της Ελλάδας θα ισχυροποιήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης".

ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: