Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ


Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαζόμενοι στο Κοργιαλένειο Ιδρυμα (βιβλιοθήκη και μουσείο) της Κεφαλονιάς διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Χθες, ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου εξέφρασε επίσημα και δημόσια τη συμπαράστασή του στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων, ζητώντας το Κοργιαλένειο ίδρυμα να γίνει αποκλειστικά δημόσιο-κρατικό και με εργαζομένους με μόνιμη και σταθερή εργασιακή σχέση.



Οπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι συμπλήρωσαν ήδη περίπου οκτώ μήνες απλήρωτοι, χωρίς καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και χωρίς εξόφληση προμηθευτών και λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος.


Καταγγελίες


Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η ευθύνη βαρύνει τόσο την κυβέρνηση, που χρόνια τώρα υποχρηματοδοτεί το Ιδρυμα, όσο και το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο, που δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ίδρυμα να γίνει δημόσιο και κρατικό, για να εξασφαλιστούν η απρόσκοπτη λειτουργία του, αλλά και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.


Τοπικοί παράγοντες της Κεφαλονιάς υποστηρίζουν ότι το Κοργιαλένειο, ως πνευματικό ίδρυμα, είναι άρρηκτα δεμένο με την ιστορική και επιστημονική αναζήτηση και έρευνα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην εκπαιδευτική διαδικασία σε όλο το νομό.


Μ. ΝΟΔ...-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: