Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ MEGA!!!


Απίστευτο και όμως... ελληνικό. Αλλη μια απόδειξη για το πόσο δυσλειτουργική, αν μη τι άλλο, είναι η κρατική μηχανή. Αποκλειστική συνέντευξη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ είχε εξασφαλίσει προχθές για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο ανταποκριτής της στο Βερολίνο Γιώργος Παππάς.
 Μόνο που αποσπάσματα της συνέντευξης μεταδόθηκαν το ίδιο βράδυ από το Mega πριν ακόμα την προβάλει η δημόσια τηλεόραση, η οποία βέβαια διαφήμιζε την αποκλειστικότητά της! Και αυτή τη φορά η ευθύνη γι' αυτό δεν ανήκει σε στελέχη της ΕΡΤ. Την γκάφα (επιεικώς, αν δεν υποκρύπτετε κάτι ακόμα χειρότερο) την έκανε η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.



Ελληνική πρεσβεία


Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συναντούσε την κ. Μέρκελ και η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο είχε ζητήσει την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, προφανώς για να ενημερωθεί νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου. Το γραφείο Τύπου όμως θεώρησε καλό να τυπώσει την αποδελτίωση της συνέντευξης σε έντυπο της πρεσβείας και προφανώς να το χορηγήσει σε όποιον ενδιαφέρεται. Κάπως έτσι βρέθηκε και στο Mega το οποίο βέβαια έσπευσε να μεταδώσει σχετικό θέμα με κύρια σημεία της συνέντευξης στο κεντρικό του δελτίο και πριν βγει στον αέρα αυτό της ΝΕΤ. Τόμπολα.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι αποδέκτες του υλικού ήταν ο υπουργός Επικρατείας και το γραφείο Τύπου της πρεσβείας γι' αυτό και ζητεί από τον κ. Μόσιαλο να διερευνήσει άμεσα το γεγονός και να αποδώσει ευθύνες. Βάλλει μάλιστα ευθέως εναντίον και του ιδίου σημειώνοντας: «Κύριε υπουργέ μη μας πείτε ότι το κείμενο που κυκλοφόρησε, και μάλιστα σε έντυπο της Πρεσβείας, έγινε από τους υφισταμένους σας ερήμην σας. Αν είναι έτσι, είτε εσείς πρέπει να πάτε σπίτι σας, είτε οι υφιστάμενοί σας στο δικό τους... Ή δεν καταλάβατε τίποτα ή γίνατε πάλι ο Δούρειος Ιππος της δημόσιας τηλεόρασης».


Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει ρωτώντας για λογαριασμό ποιων συμφερόντων απαξιώνεται ξανά η ΕΡΤ, για ποιες σκοπιμότητες προσπαθούν κάποιοι να αναιρέσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της και καταλήγει: «Είστε υποχρεωμένος να δώσετε μια πειστική απάντηση. Εκτός κι αν σκοπεύετε να κρυφτείτε και πάλι πίσω από μια εντολή που λάβατε (;) από τον κ. πρωθυπουργό, γεγονός που τον εκθέτει μαζί με σας ανεπανόρθωτα».


ΣΩ.ΜΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ / Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / Ν. ΜΠΕΡΗ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: