Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

ΓΣΕΒΕΕ: ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012


Οι παραδοχές με βάση τις οποίες διαμορφώνονται τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012 είναι μη ρεαλιστικές καθώς καμία από τις πολιτικές, όπως αυτές παρουσιάζονται στο προσχέδιό του, δεν εγγυάται τον περιορισμό της ύφεσης στο 2,5% από το 5,5% φέτος, υποστηρίζει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).


Το Ινστιτούτο, με ανακοίνωσή του, διερωτάται το πώς είναι δυνατόν ο ρυθμός μείωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης να μειωθεί από το 6,2% το 2011 στο 3,8% το 2012 με δεδομένο ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προέλθει κατά κύριο λόγο από άμεσους φόρους. 


Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ, αμφισβητεί και τον περιορισμό της επενδυτικής δαπάνης από το 12,9% φέτος στο 4% του χρόνου, με δεδομένη τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων. 

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, η ύφεση το 2012 θα υπερβεί το 2,5% καθώς πρόκειται για έτος όπου θα σημειωθεί ραγδαία μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. 

Επίσης, το Ινστιτούτο, εφιστά την προσοχή «όλων εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής πολιτικής» και για την εξυπηρέτηση του χρέους των ιδιωτών, δηλαδή των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, καθώς όπως υποστηρίζει θα υπάρξει αδυναμία πληρωμών. 

Ακόμη, οι εκτιμήσεις του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και τονίζει ότι «σε περιόδους ανεξέλεγκτης και απρόβλεπτης ύφεσης, το μόνο φάρμακο που σίγουρα θα προκαλέσει βλάβη σε μια άρρωστη οικονομία είναι η υιοθέτηση μιας αποπληθωριστικής πολιτικής.»   


ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: