Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2011

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ:ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ


ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΕΤΟΣ...
ΤΗ  ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ,ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ...ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!
Σε αναμόρφωση υπόκειται ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το 2011, εξαιτίας της «δεινής οικονομικής θέσης» στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός από τη μείωση εισροής εισφορών, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννης Κουτσούκος σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Αφορμή για να διαβιβαστεί το έγγραφο από τον υφυπουργό, έδωσε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάββα Εμινίδη σχετική με τα δελτία αγοράς βιβλίων από την Εργατική Εστία.
Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι ο Οργανισμός δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το πρόγραμμα διάθεσης δελτίων αγοράς βιβλίων για τη φετινή χρονιά παρατηρώντας ότι «η χορήγηση των δελτίων αγοράς βιβλίων είναι ένα μέτρο που δίνει μία μικρή ανάσα σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, ειδικά σε όσες πρέπει να προμηθευτούν φροντιστηριακά βιβλία». Μάλιστα ο βουλευτής αναφέρει ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων πολλών συμπολιτών του στην Καβάλα οι οποίοι, αν και απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση. Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρει ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό ρόλο του, ο οποίος στην εποχή των εξαιρετικά δυσμενών συγκυριών έχει καταστεί ιδιαίτερα σημαντικός, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα μέσω των οποίων αποσκοπεί στην ψυχολογική αποφόρτιση των ποικίλων ομάδων στόχου του. Επισημαίνει όμως και ότι κατά το έτος 2011 η είσπραξη εσόδων από το ΙΚΑ είναι περιορισμένη σε σχέση με την αναμενόμενη, ενώ η εισροή χρημάτων από τον ΟΑΕΔ κατά την τελευταία τριετία είναι μηδενική. 


    «Εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης που έχει περιέλθει ο Οργανισμός από τη μείωση της εισροής των εισφορών από τους ανωτέρω φορείς», ενημερώνει ο κ. Κουτσούκος, «ο ήδη καταρτισμένος προϋπολογισμός του για το έτος 2011 υπόκειται σε αναμόρφωση, με περικοπές ποσών που αφορούν μεταξύ των άλλων παροχές ή ανειλημμένες υποχρεώσεις». Ο κ. Κουτσούκος προσθέτει επίσης ότι «η μόνη από τις παροχές του Οργανισμού του έτους 2011, η οποία έως την παρούσα φάση δεν έχει υλοποιηθεί είναι το πρόγραμμα δελτίων αγοράς βιβλίων, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 2.240.000 ευρώ». 


ΠΡΕΖΑ TV
10-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: