Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΙ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ...ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BUSINESS PLAN ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 
ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μιλάει για το πιλοτικό επενδυτικό πρόγραμμα δημιουργίας του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα, σε έκταση της Μονής Πεντέλης, από τα έσοδα του οποίου θα στηριχθεί το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

Μπαίνουμε σε ένα άλλο μοντέλο αξιοποιήσεως της περιουσίας μας, όχι για να κάνουμε περιουσία αλλά για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το έργο της Εκκλησίας. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα μοντέλο να πουλάμε και να πληρώνουμε, ή να χτίζουμε διαμερίσματα, πολυκατοικίες ή να παίρνουμε μετοχές. Αυτά τώρα πια έχουν ξεπεραστεί. Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους. Εμείς λοιπόν τώρα, σαν άλλους τρόπους διαλέξαμε πρώτον να μην φύγει η περιουσία από τα χέρια της Εκκλησίας, όπως έγινε μέχρι τώρα.Αλλά αυτή η περιουσία που υπάρχει να αξιοποιηθεί.
Και σήμερα η καλύτερη αξιοποίηση, όπως είναι τα πράγματα, είναι το να κάνουμε «πράσινη ενέργεια». Η Μονή Πεντέλης έχει μια μεγάλη έκταση, είναι γύρω στα είκοσι με εικοσιπέντε χιλιάδες στρέμματα, τρεις χιλιάδες από αυτά θα γίνει φωτοβολταϊκό πάρκο , τα είκοσι χιλιάδες θα φυτευτούν (σ.σ. εννοεί αναδασωθούν) και θα ομορφύνει η περιοχή, θα δουλέψουν εννιακόσιοι (900) άνθρωποι επί πέντε χρόνια, εκατό (100) μόνιμοι.Και με όλες τις προβλέψεις. Δενδροφύτευση, πότισμα, ό,τι χρειάζεται. Γι’ αυτό και θα έχει αρκετά έξοδα.
Τώρα, από τα έσοδα θα παίρνει η Μονή Πεντέλης ένα ποσοστό, υπολογίζουμε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, για τα έξοδά της, και όλα τα υπόλοιπα, που θα εξαρτηθεί από το ύψος της τιμής, θα καλύψουνε το προνοιακό έργο της Εκκλησίας, δηλαδή γηροκομεία και άλλα ιδρύματα, ώστε να μην έχουμε ανάγκη από το Κράτος.
ΠΗΓΗ: amen.gr


ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2011

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

asta re ! paratata
osoi to exoun psaxei
xeroun kala ti kanei h eklisia
XWRIS NA TO DIAFIMIZEI

Ανώνυμος είπε...

Eseis oti kai na kanei h ekklhsia stravo tha to vreite

Ανώνυμος είπε...

τα πραγματα ειναι πολυ πολυ απλα:
αν τα κερδη απο τα Φ/Β πανε σε φτωχους, αστεγους, πεινασμενους κτλ μπραβο τους! αν πανε στην τσεπη του καθε παπα-Εφραιμ, σκατα στα γενια τους!

πιο απλα δεν γινεται...

Ανώνυμος είπε...

Αν δώσει τα λεφτά σε άλλα κέντρα φιλοξενίας στα δικά της κέντρα φιλοξενίας τι θα δώσει κόλλυβα;

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΙ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ...ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ BUSINESS PLAN ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ή Ο ΛΕΝΙΝ?
ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ, ΑΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Γαμω το σπιτι σας ρασοφορες παιδοβιαστες καργιολια του κερατα γαμω το χριστο σας γαμω πουσταρες παπαδες ερχοντε κρεμαλες

Ανώνυμος είπε...

χωρισμος κρατους-εκκλησιας και απολυση τωρα ολων των παπαδων!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην εχουμε τοση προκαταληψη.ετσι δε θα καταφερουμε τιποτα.απαραδεκτος τιτλος.

Ανώνυμος είπε...

Επισης,ο 6:13 που εχει αχυρα στο κεφαλι του,θεωρει επιχειρημα να βριζει τα θεια;Αυτη ειναι η προταση του για να βελτιωθει η κατασταση;Καλυτερα να το βουλωσει.