Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2011

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET ΘΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ STEVE JOBS,ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Συλλυπητήρια μηνύματα εκφράζουν χιλιάδες θαυμαστές του Στιβ Τζόμπς μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και Facebook. Απλοί άνθρωποι αλλά και προσωπικότητες όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έσπευσαν να αφήσουν ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον γκουρού της τεχνολογίας.
Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.



Επίσης αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP ("rest in peace", αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30' ώρα Ελλάδος. Μια μεταξύ αυτών είχε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, "ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ".


Ο Μπαράκ Ομπάμα στο συλλυπητήριο μήνυμά του εξέφρασε τη θλίψη της γυναίκας του και του ίδιου, για το θάνατο του Στιβ Τζομπς λέγοντας ότι "ο Στιβ ήταν ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς, καινοτόμος, τόσο γενναίος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, τόσο τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και τόσο ταλαντούχος ώστε να το καταφέρει...Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε".


Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον "τοίχο" του: "Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις". Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.


Ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι η επιρροή του Τζομπς θα είναι αισθητή για πολλές γενιές στο μέλλον. "Θα μας λείψεις Στιβ...ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστούμε μαζί".


"Οι ΗΠΑ έχασαν μια ιδιοφυΐα την οποία θα την θυμούνται όπως τον Αϊνστάιν ή τον Έντισον. Οι ιδέες του Στιβ Τζομπς θα διαμορφώνουν τον κόσμο και στις επόμενες γενιές" δήλωσε δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.


Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο "Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: