Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

ΣΥΡΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις επιθέσεις κατά των αμάχων προσπαθώντας να καταστείλουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών που ζητούν την αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και σκοτώνοντας άλλους είκοσι διαδηλωτές σήμερα.
Σύμφωνα με ακτιβιστές οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα είκοσι ανθρώπους στην επαρχία Χάμα σήμερα, καθώς συνέχισαν να βομβαρδίζουν ολόκληρες συνοικίες στην επαρχία.



Ο εδρεύων στον Λίβανο ακτιβιστής Όμαρ Ιντλίμπι σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ανέφερε ότι πάνω από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορα βίαια επεισόδια σε όλη τη Συρία.


Επιπλέον σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια συνοικία της Δαμασκού και στην Ινχέλ, στην επαρχία Ντεράα, από ριπές πολυβόλων,  ενώ βίαια διαλύθηκαν συγκεντρώσεις στη Λαττάκεια και στη νότια επαρχία Ντεράα.


Στο μεταξύ στο Κάιρο μια ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στα μέλη μιας αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης έξω από την έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, όπου η αντιπροσωπεία επρόκειτο να συναντηθεί με το γενικό του γραμματέα. Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι επιτέθηκαν στα μέλη της αντιπολίτευσης διότι δεν εκπροσωπούν τη Συρία.


Την ίδια στιγμή ένας εξάδελφος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Ριμπάλ αλ Άσαντ, δήλωσε στην Αλγερινή εφημερίδαΑλ Χαμπάρ, ότι αν η αντιπολίτευση ήταν ενωμένη θα μπορούσε να ενθαρρύνει το στρατό να ταχθεί με τους διαδηλωτές και να ανατρέψει τον Σύρο πρόεδρο και "οι αξιωματικοί του στρατού δεν θα λάβουν μια απόφαση να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ όσο αντιμετωπίζουν μια διχασμένη αντιπολίτευση”.


Ο Ριμπάλ είναι γιος του Ριφάατ αλ Άσαντ, ο οποίος κατηγορείται πως ηγήθηκε της σφαγής του 1982 στην πόλη Χάμα για την καταστολή μιας σουνιτικής εξέγερσης με 20.000 ως 30.000 νεκρούς. Ο Ριφάατ αναγκάστηκε να φύγει εξόριστος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να ανατρέψει τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον τότε πρόεδρο Χάφεζ αλ Άσαντ.
ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: