Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές διαδηλώνουν σήμερα στο Λονδίνο κατά των περικοπών στον τομέα της Παιδείας που αποφάσισε η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον. Οι διαδηλωτές κινούνται κυριολεκτικά υπό τον κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο του Λονδίνου, κυριολεκτικά περικυκλωμένοι τόσο από έφιππους όσο και από πεζούς αστυνομικούς. Οι οργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν σε «ειρηνική διαδήλωση».



Οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε πάνω από 10.000 και οι αστυνομικοί ήταν περίπου 4.000.


"Παιδεία για το 99%" έγραφε πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, ενώ άλλα συνθήματα ήταν εμπνευσμένα από το κίνημα "Καταλάβετε το Λονδίνο". Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τον διπλασιασμό των διδάκτρων στα δύο τρίτα των βρετανικών πανεπιστημίων, τα οποία σε μερικές σχολές φτάνουν τα 10.500 ευρώ.



Μία ομάδα διαδηλωτών, η οποία συμμετείχε στη μαζική διαμαρτυρία, έστησε περίπου 25 σκηνές στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Νέλσον.


Οι σημερινές κινητοποιήσεις οργανώθηκαν λίγους μήνες μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε πολλές βρετανικές πόλεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2010, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τουλάχιστον 50.000 φοιτητών.


Αυτή τη φορά οι αστυνομικές δυνάμειες εξουσιοδοτήθηκαν να χρησιμοποιήσουν πλαστικές σφαίρες, ενώ προειδοποίησαν τους διαδηλωτές για το πώς θα κινηθούν σε περίπτωση ταραχών ή αν κινηθούν εκτός της πορείας που τους έχει επιτραπεί.


ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: