Δευτέρα, Νοεμβρίου 07, 2011

ΕΠΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ


Επτά τραυματίες -δύο με εγκαύματα και πέντε με αναπνευστικά προβλήματα- είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στα κρατητήρια του Ειδικού Χώρου Παραμονής Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας Αττικής.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για ανήλικους -όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι στις αρχές- από την Αλγερία, τη Λιβύη και την Παλαιστίνη, οι οποίοι κρατούνταν για διοικητική απέλαση τους τελευταίους 2-3 μήνες.



Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι σε βάρος των πέντε από τους επτά μετανάστες (όλοι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα) εκκρεμεί η εκδίκαση ποινικών υποθέσεων, καθώς έχουν κατηγορηθεί για κλοπές και απόπειρες κλοπών.


Τα ξημερώματα


Προανάκριση για την υπόθεση διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.


Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι την πυρκαγιά -που ξέσπασε στις 2.30 τα ξημερώματα- «προκάλεσαν οι ίδιοι σε κλινοσκεπάσματα και στρώματα σε ένα από τα τέσσερα συνολικά επιμέρους διαμερίσματα του Ειδικού Χώρου Κράτησης». Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως την έβαλε με αναπτήρα νεαρός Αλγερινός, ο οποίος διαμαρτύρεται για την κράτησή του.


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως φέρεται να είχε σφηνώσει αντικείμενο στην κλειδαριά του λουκέτου, προκειμένου να μην μπορούν οι αστυνομικοί να το ανοίξουν. Εξαιτίας αυτού, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν χρήση ηλεκτρικού τροχού προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ανήλικους μετανάστες από τα κρατητήρια.


Εκτός από τους μετανάστες, στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε και αστυνομικός, ο οποίος υπέστη αναπνευστικό πρόβλημα. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και η φωτιά κατεσβέσθη πριν δημιουργηθεί πρόβλημα και στα άλλα τρία επιμέρους «διαμερίσματα» του Ειδικού Χώρου Κράτησης.


Α.Κ.Μ.
 - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: