Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2011

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ FBI ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σιγουριά τις βρετανικές προετοιμασίες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, για αυτό και στέλνουν 500 πράκτορες του FBI για την προστασία των αθλητών τους. 
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Guardian, επικαλούμενος πηγές από την Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αμερικανοί ανησυχούν για το γεγονός ότι οι Βρετανικές αρχές έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αστυνομικών που θα αναπτυχθούν για την προστασία και την ασφάλεια των Αγώνων.



Μάλιστα εκφράζεται και ενόχληση από πλευράς των Βρετανών για την αμερικανική ανάμειξη στο όλο θέμα.


«Δεν είμαστε συνεταίροι στην ασφάλεια των Αγώνων και οι Αμερικανοί είναι πολύ απαιτητικοί» αναφέρει μια πηγή.


Πάντως, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη αρκετούς «πονοκεφάλους», αφού για την προστασία των 32 Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είχε μάλλον κάνει λάθος εκτίμηση: οι 10.000 φρουροί δεν ήταν αρκετοί και τώρα ο αριθμός ανεβαίνει στις 21.000.


Η προστασία των εγκαταστάσεων έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ξεκινά τις διαδικασίες για την εκπαίδευση των φρουρών.


Επιπλέον, το υπουργείο Αμυνας έχει διαθέσει 3.000 στρατιώτες (+2.000 εφόσον χρειαστούν), όμως και εκεί επικρατεί αρκετός εκνευρισμός, λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό.


«Τι έκαναν εδώ και πέντε χρόνια; Είμαστε λιγότερο από χρόνο προτού ξεκινήσουν οι Αγώνες και συνειδητοποίησαν ότι χρειάζονται διπλάσιο προσωπικό. Από πού θα βρεθούν τα κονδύλια;» τονίζει πηγή του υπουργείου Αμυνας που επικαλείται η εφημερίδα.


Όλα αυτά ελάχιστα έχουν ανακουφίσει την Ουάσινγκτον, η οποία θα στείλει 500 πράκτορες του FBI όπως και άλλους 500 υπεύθυνους ασφάλειας (από αυτούς που συνήθως εργάζονται σε διπλωματικές αποστολές), οι οποίοι θα οπλοφορούν...
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
14-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: