Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ: ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 30% ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ


ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΘΑΣΕΥΕΙ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΙΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΚΕΨΗ.
Σε δραστική περικοπή των δελτίων θεάματος χειμερινής περιόδου για το 2012, προχωρά ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών. Συγκεκριμένα, από 180.000 δελτία θεάματος χειμερινής περιόδου για το 2011 και συνολικό προϋπολογισμό 2.530.000 ευρώ, φέτος περικόπτονται στα 120.000 δελτία και προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ. Δηλαδή, τα δελτία μειώνονται πάνω από 30% για τη νέα χρονιά.

Οι περικοπές αυτές, σχετίζονται άμεσα με την απαίτηση για μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή τη μείωση των «εργοδοτικών» εισφορών (οι εισφορές αυτές προκύπτουν από την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων) προς τους τρεις Οργανισμούς, τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ. Αυτή η απαίτηση, σημαίνει στην πράξη δραστικό περιορισμό ακόμα και κατάργηση των όποιων - και ελάχιστων - παροχών μέχρι σήμερα δίνονταν στους δικαιούχους. Στο στόχαστρο, άλλωστε, μπαίνουν και τα επιδόματα ανεργίας και πάσης φύσεως επιδόματα που ο ΟΑΕΔ χορηγεί, η επιδότηση ενοικίου και τα δάνεια που χορηγεί ο ΟΕΚ καθώς και τα εκδρομικά και άλλα προγράμματα από τα οποία επωφελούνται, ακόμα, οι δικαιούχοι από τον ΟΕΕ.rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο ΟΕΕ εκσυγχρονίζεται. Αναμεταδίδω από τη σελίδα του στο facebook: Μέσω του online καταλόγου των θεάτρων μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα των εισιτηρίων στα κατά τόπους Γραφεία Διανομής. Έτσι γνωρίζετε εκ των προτέρων από που μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια για το θέατρο που επιθυμείτε!

Κάτι είναι και αυτό. Ας λέμε και τα καλά.