Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΑ ΑΕΙ


Αρνούνται να αναλάβουν τις αρμοδιότητες και την ευθύνη για τις φοιτητικές εστίες που είχε μέχρι τώρα το καταργούμενο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης (ΕΚΠΑ) και Σ. Σιμόπουλος (ΕΜΠ) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση που από πριν περίπου 1 μήνα προέβλεψε να μεταφερθούν στα ΑΕΙ αρμοδιότητες, εξοπλισμός και προσωπικό του ΕΙΝ, καθώς με το ν. 4002/11 περιλήφθηκε στους οργανισμούς που καταργούνται, συγχωνεύονται ή διασπώνται.

Η υπόθεση φαίνεται ότι θα καταλήξει στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου (όπως ζητούν οι πρυτανικές αρχές) λόγω της σοβαρότητας καθώς τίθενται ζητήματα παραβίασης του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και ζητήματα συνταγματικότητας που σχετίζονται με τις εξουσιοδοτήσεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών, θέμα για το οποίο αναμένεται «μπαράζ» προσφυγών από τους θιγόμενους φορείς και κυρίως εργαζόμενους.
Οι φοιτητικές εστίες το τελευταίο διάστημα ήρθαν στο προσκήνιο με αρνητικό τρόπο μετά τις αποκαλύψεις του «Εθνους» για σοβαρά κρούσματα παράνομης δράσης εξωπανεπιστημιακών.
Με δηλώσεις του μάλιστα στο «Εθνος» της 29ης Νοεμβρίου ο πρύτανης του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος τόνιζε ότι «το Μετσόβιο αρνείται να παραλάβει τη διαχείριση των εστιών κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές».
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
 ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: