Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2011

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΑΠΕΙΛΟΥΝ» ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!


Σήμερα θα γίνει τελικά η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω της χθεσινής απεργίας στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι κατήλθαν χθες αιφνιδιαστικά σε 12ωρη απεργία, αντιδρώντας στην ψήφιση μέτρων περιορισμού των κρατικών δαπανών, περιλαμβανομένου του παγώματος των μισθών για δύο χρόνια.




Τα μέτρα ψηφίστηκαν την Τετάρτη το βράδυ, σχεδόν ομόφωνα, και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) κάλεσε χθες τα μέλη της να μποϊκοτάρουν το πολιτικό σύστημα και να μην προσέλθουν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή. Επίσης, η ΠΑΣΥΔΥ κάλεσε τα μέλη της να αρνηθούν να εργαστούν στα εκλογικά κέντρα.


Ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η απόφαση αυτή της ΠΑΣΥΔΥ ξεπέρασε τα όρια και κάλεσε την οργάνωση να αναθεωρήσει την απόφασή της. Η ΠΑΣΥΔΥ εμμένει στην άποψή της, ενώ μαζί της συμπορεύτηκαν χθες και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.


Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πρόθεση να αναβάλει τις εκλογές. Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία είναι η κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας και δεν μπορεί να αναστέλλεται, ενώ η Υπηρεσία Εκλογών καταρτίζει έκτακτο σχέδιο δράσης για κάλυψη των κενών.


Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι θα υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θα ανταποκριθούν θετικά, καθώς δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους υποψήφιους και τα κόμματα, ενώ μετράει και η αντιμισθία, που φτάνει μέχρι τα 500 ευρώ για εργασία μιας ημέρας.


Πέραν της απεργίας και του μποϊκοταρίσματος των εκλογών, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο συνταγματικό δικαστήριο για να προσβάλουν το πάγωμα των μισθών.


ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: