Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

GOLDMAN SACHS: ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 … ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ…ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ…


H GOLDMAN Sachs ανακοίνωσε έξι προτάσεις για trading το 2012. Ο επενδυτικός οίκος απομακρύνεται από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επενδυτικές αγορές, λόγω της συνεχιζόμενης στασιμότητας από την απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα.
Η ομάδα παγκόσμιων αγορών, με επικεφαλής τον Francesco Garzarelli, εκτιμά ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,2% το 2012. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι κατώτερο των αρχικών προβλέψεων για αύξηση κατά 3,4%.



Αγορά προστασίας στον δείκτη iTraxx Europe Xover Index.


Τιμή-στόχος: 950 μονάδες βάσης, stop loss: 680 μονάδες βάσης.


Προτείνεται θέση «short» (πώληση) στα εταιρικά ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης μέσω της αγοράς προστασίας στον δείκτη iTraxx Europe Xover Index, λόγω των παρακάτω ενδείξεων:


Η πιστωτική ποιότητα των ευρωπαϊκών μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων δεν έχει επανέλθει στα επίπεδα πριν από την κρίση. Αυστηρότεροι όροι δανεισμού στην Ευρώπη. Τεράστιες πιέσεις στoυς δημοσιονομικούς προϋπολογισμούς.


– Θέση «short» (πώλησης) στα 10ετή γερμανικά ομόλογα.


Τιμή-στόχος: 2,8%, stop loss: 2%.


Προτείνεται θέση «short» στα 10ετή γερμανικά ομόλογα με τιμή-στόχο το 2,8% (ανοιχτό στο 2,3%) και μια πιθανή απόδοση στο 4,5%, με stop loss στο 2%.


Οι πιέσεις για περαιτέρω χρηματοδότηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών θα λειτουργήσουν ως «μηχανισμός εξαναγκασμού» ο οποίος θα οδηγήσει σε συμφωνία για μια βαθύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση στην ευρωζώνη, ενδεχομένως σε στάδια, με τη συμμετοχή δημοσιονομικών κανόνων που θα υποστηρίζονται από αποτελεσματικές κυρώσεις.


– Θέση long (αγοράς) στη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου (EUR/CHF).


Τιμή-στόχος: 1,35%, stop loss: 1,2%.


Λόγω επικίνδυνων επενδυτικά συσχετίσεων περιουσιακών στοιχείων που επηρεάζουν τις ξένες αγορές είναι δύσκολο να βρεθεί μια σταυροειδής συναλλαγματική ισοτιμία που να προσφέρει ασύμμετρα αναμενόμενες αποδόσεις. Προτείνεται μια στρατηγική που θα αμβλύνει αυτό το πρόβλημα και έγκειται στην αναζήτηση νομισμάτων που να επηρεάζονται έντονα από φορείς χάραξης πολιτικής. Η Τράπεζα της Ελβετίας είναι σήμερα αποφασισμένη να διατηρήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία EUR/CHF πάνω από το 1,20. Αυτή η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης είναι συνεπής με την ταχεία επιβράδυνση της ελβετικής οικονομίας και με τις αποπληθωριστικές πιέσεις.


– Θέση «long» (αγοράς) στον καναδικό δείκτη S&P TSX έναντι θέσης «short» (πώληση) του ιαπωνικού δείκτη Nikkei 225, χωρίς αντιστάθμιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας.


Τιμή-στόχος: 120, stop loss: 90.


Στην περίπτωση επιλογής μετοχών προτείνεται η εν λόγω συνδυαστική –και εκ διαμέτρου αντίθετη μεταξύ των δύο προϊόντων– θέση διότι υπάρχει η αίσθηση ότι σε αυτό το «ζευγάρι» θα βιώσουμε ένα «bull market» στη σύνθετη αγορά αγαθών αλλά και τιμών στον τομέα της ενέργειας. Ειδικότερα, η καναδική κεφαλαιαγορά φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε επενδυτικά οφέλη, λόγω του τομέα της ενέργειας και των πρώτων υλών τα οποία υπόκεινται σε αυτήν.


– Θέσεις «long» (αγοράς) σε ένα καλάθι νομισμάτων από το κινεζικό γουάν και το μαλαισιανό ringgit έναντι αγγλικής λίρας ή του αμερικανικού δολαρίου.


Τιμή-στόχος: 107, stop loss: 98.


Στην Ασία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός-ρεκόρ πλεονασματικών χωρών σε συνδυασμό με αυστηρά ελεγχόμενες συναλλαγματικές ισοτιμίες και μόνιμες πληθωριστικές πιέσεις. Τα νομίσματα σε αυτές τις χώρες θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για επιπλέον ονομαστική ανατίμηση. Το κινεζικό γουάν (CNY) και το μαλαισιανό ringgit (MYR) είναι τυπικά παραδείγματα, με το τελευταίο να είναι άμεσα εκτεθειμένο στον κίνδυνο απώλειας αγαθών λόγω πιέσεων ανατίμησης.


– Θέση long (αγοράς) στο προθεσμιακό συμβόλαιο brent Ιουλίου 2012.


Τιμή-στόχος: 120 δολ., Stop Loss: 100 δολ.


Καθώς ο κίνδυνος από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει αυξηθεί, το ίδιο υψηλό είναι και το κίνητρο για αγορά αποθεμάτων πετρελαίου στο πλαίσιο της επαπειλούμενης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Ειδικότερα, στην προσπάθειά της να εκτιμήσει τις πιθανότητες μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, η αγορά πετρελαίου συνεχίζει να θέτει πολύ χαμηλές τιμές στο αργό πετρέλαιο για να καταργήσει τις σφιχτές φυσικές αγορές του μαύρου χρυσού, με αποτέλεσμα τα αποθέματα πετρελαίου να φθάσουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για την εποχή.


Πηγή: businessinsider.com


ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: