Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

ΕΕ: ΈΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ


Έτοιμος να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα που την απασχολούν αναφορικά με την Ουγγαρία δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.
"Είμαι πανέτοιμος να συζητήσω ανοιχτά όλα τα θέματα, όσο δύσκολα και αν είναι, να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και να βρούμε μια συμφωνία", είπε ο Όρμπαν μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει ανησυχίες για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η ουγγρική κυβέρνηση και οι οποίες απειλούν, όπως υποστηρίζει, την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, του δικαστικού συστήματος και την προστασία των προσωρπικών δεδομένων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Όρμπαν στις Βρυξέλλες επανέλαβε ότι αναμένει μια επίσημη απάντηση από τη Βουδαπέστη σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί.
Την ίδια ώρα, η Επίτροπος για τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα μέσα ενημέρωσης Νέλι Κρους είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Klubradio, ενός σταθμού της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι του αφαιρέθηκε η άδεια για πολιτικούς λόγους.
Μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων διορισμένων από την ΕΕ, με επικεφαλής την πρώην πρόεδρο της Λετονίας Βάιρα Βίκε-Φραϊμπέργκα, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσει το θέμα της ελευθερίας του Τύπου στην Ουγγαρία.
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: