Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

«ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ» ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αντεστραμμένη μετανάστευση παρατηρεί στην Ευρώπη η Wall Street Journal, σύμφωνα με δημοσίευμα της οποίας οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω της οικονομικής κρίσης, επιλέγοντας ως προορισμούς χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.
Ενώ λοιπόν η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούσαν μέχρι πρότινος «την γή της επαγγελίας» για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, κάτι τέτοιο πλέον φαίνεται να μην ισχύει. Ολοένας και περισσότεροι Ευρωπαίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Γηραιά Ήπειρο προκειμένου να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.



Αυτό ωστόσο το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τους γηγενείς Ευρωπαίους αλλά και τους μετανάστες που είχαν έρθει στην Ευρώπη προ μερικών ετών, αλλά πλέον βλέπουν να μην υπάρχει το μέλλον που οι ίδιοι είχαν φανταστεί.


Με τις θέσεις εργασίας να έχουν περιοριοστεί αλλά και την ανεργία να εξελίσσεται σε μάστιγα, όχι μόνο ανειδίκευτοι εργάτες, αλλά και άνθρωποι με πολλά τυπικά προσόντα επιλέγουν να μεταναστεύσουν εκτός Ευρώπης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κύματος αυτού μετανάστευσης που παρατηρείται στην Ευρώπη, είναι η περίπτωση της Ισπανίας. Η χώρα αυτή μέχρι το 2008 δέχονταν 500.000 ανθρώπους το χρόνο οι οποίοι αναζητούσαν εργασία.


Αντίθετα, σήμερα η τάση αυτή έχει αντιστραφεί με το μεγαλύτερο ποσοστό να κατευθύνεται σε χώρες εκτός Ε.Ε. και μόλις το 42,2 % σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο γράφημα. http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δράστης ένας 33χρονος Αφγανός, που όπως διαπιστώθηκε είχε ασελγήσει τρεις φορές, σε βάρος του 11χρονου...

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα του νησιού, για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και προσβολή γενετήσιας αξιοπρεπείας.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2011 έως 19-01-2012, είχε προβεί επανειλημμένα τρεις φορές σε ασελγείς πράξεις, σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού, ηλικίας 11 ετών, προσφέροντάς του διάφορα ανταλλάγματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Ανώνυμος είπε...

KKE=3.000 to mina gia olous tous polites!!!!psifise xwris skepsi tha gineis k esi plousios....vlepe amesa monaxa 902 aristera sta fm k meta tv!!!agoraze rizospasti k kouponaki tis kne gia tin anegersi paleon grafion alla k gia afises!!!se kathe sigentrosi theloume arketes xiliades evro gia diafimiseis stous dromous afises ktlp...dwse k swse to pio ftwxo koma pou stekete ston ergazomeno k ton apolimeno

Ανώνυμος είπε...

Ελληνα εργατη ο αγωνας συνεχιζεται.Μεχρι να φυγει και το τελευταιο αφεντικο για Βουλγαρια ή Κινα.Μεχρι να μεινει ανεργος και ο τελευταιος ιδιωτικος υπαλληλος,μεχρι το Ικα και το Τεβε να βαλει φυλακη ολους τους του εργοδοτες που δεν πληρωνουν νταβατζιλικια.Μεχρι η εφορια να ξεζουμισει οποιον εξακολουθει να εχει ανοιχτη επιχειρηση.Μεχρι να φυγει και ο τελευταιος πλουτοκρατης με τα λεφτα του για παντα στην Ελβετια.Το ΠΑΜΕ ειναι εδω και θα τραμπουκιζει για το καλο του λαου και για ενα καλυτερο αριστερο μελλον αυτου του τοπου που θα φερει ευημερια με ΚΚΕ πρωτο κομμα , Παπαρηγα για πρωθυπουργο και δεκα εκατομμυρια δημοσιους υπαλληλους.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε φασιστακια εχετε γελιο.Οταν θα ψαχνετε για δουλεια σε καμια 30αρια χρονια σε αφρικη και ασια και οι εκει φασιστες θα σας τσουβαλιαζουν στο ξυλο θα μου το παιζετε οι καημενοι μεταναστες