Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΕΜΠΟΡΟΥΣ - ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΒΕΑ


Ενας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους φοβάται πως θα κλείσει μέσα στον χρόνο η επιχείρησή του, ενώ η πλειονότητα εκφράζει την αντίθεσή της με τις αυξήσεις των φόρων και τις μειώσεις των μισθών.

Αυτά αναδεικνύει έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας που έγινε τον Ιανουάριο μέσω της ιστοσελίδας του και συμμετείχαν 819 επιχειρήσεις-μέλη. Τα ευρήματά της παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολιάζοντας πως «η πλειοψηφία των επιχειρηματιών αποδοκιμάζουν την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική».
Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 36% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι θα χάσει τη δουλειά του ή θα κλείσει την επιχείρησή του μέσα στο έτος, ενώ το 34% είπε πως δεν είναι πιθανή μία τέτοια προοπτική.
Οι επιχειρηματίες τοποθετήθηκαν και στο ερώτημα για το αν τα δημόσια έσοδα αυξάνονται με την επιβολή νέων φόρων κι έκτακτων εισφορών. Επτά στους δέκα, για την ακρίβεια το 72%, απάντησαν αρνητικά, το ίδιο υποστήριξε και το 21% αλλά με μικρή αβεβαιότητα και μόλις το 1% πιστεύει στα θετικά αποτελέσματα των εσόδων μέσα από τους νέους φόρους.
Αντίθετοι είναι και στη μείωση των μισθών. Οταν ρωτήθηκαν για το αν οι μειώσεις των αμοιβών των εργαζομένων συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της χώρας, έξι στους δέκα, το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα, έδωσε αρνητική απάντηση. Ανάλογη, με μικρή αβεβαιότητα, ήταν και η θέση του 23%. Το 7% συμφωνεί με το ερώτημα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: