Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ" ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ


Οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές με τον ιδιωτικό τομέα για την εκούσια διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας είναι "εξαιρετικά δύσκολες", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Επίσης, έκρινε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 30 Ιανουαρίου ήταν "πολύ ανεπαρκείς", κατά τη διάρκεια συζήτησης με μαθητές λυκείου στο Λουξεμβούργο.



"Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του χρέους της Ελλάδας", εξήγησε ο Γιούνκερ. "Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση, γεγονός που με κάνει να ζω την τελευταία ευχάριστη στιγμή της ημέρας (...) γιατί θα πρέπει να επιστρέψω για να συνεχιστούν αυτές τις συνομιλίες", σημείωσε. Αυτά τα σχόλια έρχονται σε αντίθεση με άλλες πρόσφατες δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές της.


"Οι εποικοδομητικές συνομιλίες συνεχίζονται σχετικά με την εκούσια διαγραφή" ενός μέρους του χρέους της Αθήνας, δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του διεθνούς τραπεζικού λόμπι (IIF), Φρανκ Βογκλ. Ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ 'Ακερμαν, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία βρίσκεται "πολύ κοντά", προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι θέμα "ημερών ή εβδομάδων". Όσον αφορά τα μέτρα που εγκρίθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της 30ής Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός δημοσιονομικού συμφώνου για την ενίσχυση της κοινής πειθαρχίας μετά την κρίση του χρέους, "είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή για μένα και δεν προκύπτουν από μια πραγματική στρατηγική", δήλωσε ο Γιούνκερ.


"Θα επιστρέψουμε στα διάφορα στοιχεία της δημόσιας συζήτησης, στις συνομιλίες και τις αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 1 και 2 Μαρτίου", πρόσθεσε. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Γιούνκερ επέκρινε επίσης τη Γερμανία, η οποία "δεν είναι αρκετά ενάρετη για να θεωρηθεί κράτος προσωποποίηση της αρετής, που περιβάλλεται από αμαρτωλούς". "Υπάρχουν επτά από τις 17 χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν μικρότερο δημόσιο χρέος από τη Γερμανία", είπε, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που δημοσιεύτηκαν από τον Τύπο του Λουξεμβούργου.


Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ θέλησε πάντως να φανεί αισιόδοξος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση PaperJam του Λουξεμβούργου. "Δεν βλέπω την οικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ να απειλείται", διαβεβαίωσε τονίζοντας: "προχωράμε με μελετημένα βήματα προς μια συνολική λύση". Το σύμφωνο για την ενίσχυση της κοινής δημοσιονομικής πειθαρχίας μετά την κρίση του χρέους, που θεσπίστηκε στις 30 Ιανουαρίου, "είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αποσαφήνισης", τόνισε.
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στήνουν νέες «Υπατίες» στην Αθήνα

Κάποιοι διώχνουν τους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους, απόρους και αστέγους που με το κρύο είχαν βρει καταφύγιο σε μερικές από τις συνολικά 24 Λέσχες Φιλίας (πρώην ΚΑΠΗ, βλ. φωτογραφία) του Δήμου Αθηναίων και βάζουν μέσα τυχοδιώκτες λαθρομετανάστες και παραβατικούς! Με λίγα λόγια, το κύμα ψύχους που πλήττει αυτή την εποχή τη χώρα μας, το πληρώνουν και πάλι οι Έλληνες και δη οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αν και φορολογούνταν και φορολογούνται σκληρά, βρέθηκαν στο δρόμο.... Και εκεί όμως, διώκονται ή πέφτουν θύματα .......
διάκρισης, ώστε να τακτοποιηθούν τα αγαπημένα παιδιά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι λαθρομετανάστες. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 στην Κυψέλη, στη Λέσχη Φιλίας στην οδό Αγ. Μελετίου και στον Πολιτιστικό Χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Φυσικά, τη νύφη πληρώνουν οι Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχοι γέροντες, που πηγαίνουν στους παραπάνω χώρους για να κάτσουν στη θέρμανση και πρέπει εκεί να συνυπάρξουν με λαθρομετανάστες, τοξικομανείς και παραβατικούς. Πάλι στην απέξω οι Έλληνες και δη οι γέροντες, για να εξυπηρετηθούν οι λαθρομετανάστες και οι παραβατικοί! Αυτά εισπράττουν από την Πολιτεία!




Κι ας διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου ότι «οι Λέσχες Φιλίας λειτουργούν σε επίπεδο συνοικίας και γειτονιάς για να προσφέρουν υπηρεσίες στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι χώροι όπου οι ηλικιωμένοι Αθηναίοι μπορούν να αναζητήσουν ανθρώπινη ζεστασιά, κοινωνική υποστήριξη, επαφή με συνομήλικους, ενημέρωση, ψυχαγωγία»...

Από την άλλη, ο Δήμος Αθηναίων, κατέθεσε μήνυση για την κατάληψη του παλιού καφενείου δίπλα στη Νομική Σχολή-ορμητήριο των αντιεξουσιαστών του Σόρος. Αποτέλεσμα ήταν να πάνε τα ΜΑΤ και να εκκενώσουν την «κατάληψη» της οδού Σόλωνος. Αλλά εκεί, οι του Δήμου Αθηναίων ήθελαν να προστατεύσουν ένα ακίνητο-βιτρίνα (είχαν σπάσει τη θύρα του ακινήτου με βαριοπούλες), καθώς εκεί βρίσκεται και το Πολιτιστικό Κέντρο, από τους διαφόρους επαγγελματίες «αλληλέγγυους» που βρήκαν ευκαιρία να δημιουργήσουν άλλη μια «κατάληψη».