Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ


Απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πολλές κοινές δράσεις κατά των νέων μέτρων που επιβάλλει η τρόικα για το άνοιγμα επαγγελμάτων αποφάσισαν, χθες, σε κοινή συνεδρίαση δικηγόροι, ιατροί και μηχανικοί.
Παράλληλα, κάλεσαν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα γερμανικά προϊόντα «ως ελάχιστη, συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία».

Βάλλοντας κατά των νέων μέτρων οι πρόεδροι της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ιω. Αδαμόπουλος, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χ. Σπίρτζης, κατήγγειλαν τη συνεχή φαλκίδευση δικαιωμάτων του πολίτη, την πρωτόγνωρη επίθεση κατά του κράτους δικαίου, τον στρεβλό τρόπο με τον οποίο επιχειρείται δήθεν «εκσυγχρονισμός» της κοινωνίας και των θεσμών, την ανεξέλεγκτη δράση εξωθεσμικών, δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων (όπως χαρακτηρίζουν την τρόικα), που με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας υποκαθιστούν τις συνταγματικά προβλεπόμενες εξουσίες.
Οι δικηγόροι κατεβαίνουν αύριο σε πανελλαδική αποχή, ενώ συνεδριάζει η Ολομέλεια για περαιτέρω κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την προσεχή εβδομάδα.
Στην κοινή συνεδρίαση με τη Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων, ο πρόεδρος ΤΕΕ επεσήμανε την έλλειψη σχεδίου για τη διάσωση της χώρας, την ανάγκη ανάπτυξης δράσεων για αντίσταση στη λαίλαπα, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για όσους εμφανίζουν τις δεσμεύσεις της χώρας, ρυθμίσεις υπαγορευμένες από συμφέροντα. Χαρακτήρισε τα μέτρα λογιστικού τύπου, ζήτησε να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις που έλεγαν ότι θα ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα.
Για τους Γερμανούς είπε ότι έχουν προσβάλει την Ελλάδα με λόγια κι έργα και απομένει να βάλουν τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη... Προειδοποίησε για την πτώση της οικοδομής κατά 50% από πέρσι, ενώ αυξάνονται τα δομικά υλικά, γεγονός που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση και την ανυπαρξία κρατικού ελέγχου.
Προσβολή
Ο Ιω. Αδαμόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα της τρόικας προσβάλλουν συνταγματικούς θεσμούς και τη Δημοκρατία μας, μιλώντας για συνεχείς αξιώσεις -υπό την απειλή μη εκταμίευσης κάποιας δόσης- που δοκιμάζουν τις οικονομικές αντοχές και τα όρια ανοχής των ελεύθερων πολιτών. Ζήτησε να κληθούν για ενημέρωση στα γραφεία ΔΣΑ οι βουλευτές που έχουν την ιδιότητα δικηγόρου, ιατρού, μηχανικού.
Ο Γ. Πατούλης προειδοποίησε ότι πολλοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, καθώς τα Ταμεία θα καταρρεύσουν, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος μαστίζεται αφού 25% των ιατρών είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι. Πρόσθεσε ότι με απαράδεκτες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις ακόμα και ο μπακάλης μπορεί να ανοίξει ιατρείο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: