Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2012

ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ: ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ 30%...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ…


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πλήγμα δέχεται ο τουριστικός κλάδος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού της Θάσου, καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχειακά καταλύματα ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 30%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας 'Αγγελο Τσατσούλη (φωτό). Όπως είπε ο κ. Τσατσούλης στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της έρευνας για την ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Καβάλα, «όταν μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με το 72% του ΑΕΠ να απορρέει από τον τουρισμό παρουσιάζει πτώση της τάξης του 30% στις κρατήσεις των ξενοδοχειακών καταλυμάτων γίνεται αμέσως αντιληπτό τι σημαίνει για τα έσοδά του και την πορεία των επιχειρήσεων». 



Αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, που αφορά τα έτη 2010 και 2011, ποσοστό 46% των ερωτηθέντων επέλεξε ως προορισμό των διακοπών του περιοχές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, μέσω σύστασης του φιλικού περιβάλλοντος, ποσοστό περίπου 18% επέλεξε τον τόπο προορισμού μετά από έρευνα στο internet, ενώ ποσοστό της τάξεως του 10% από τουριστικό πράκτορα και ένα άλλο 4% επέλεξε την Καβάλα ως τόπο διακοπών μέσω διαφημιστικών εντύπων. Ποσοστό 30% έκανε την κράτησή του μέσω τηλεφώνου ή φαξ και internet, ενώ το 16% μέσω τουριστικού πρακτορείου. Οι μισοί από τους επισκέπτες έμειναν σε ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα καταλύματα κρίθηκαν ικανοποιητικά σε ποσοστό 85% από τους τουρίστες. Τα περισσότερα χρήματα τα δαπάνησαν σε εστιατόρια, καφέ-μπαρ, λιγότερα σε αγορές και πολύ λιγότερα σε επισκέψεις θεαμάτων, αρχαιολογικών χώρων και ψυχαγωγία. Τα συμπεράσματα της μελέτης έδειξαν ότι περίπου το 60% των τουριστών της Καβάλας έμεινε για διάστημα μιας εβδομάδας στην περιοχή.
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόσα χρόνια δεν καταλαβαίνουμε ότι ο τουρισμός δεν πρόκειται να δώσει πολλά.Γιατί, έχουνε τόσες πολλές χώρες να πάνε ,οπότε θα μοιράζεται ο κόσμος.Γιατί δεν καταλαβαίνουμε αυτό το απλό.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά. Είναι αλήθεια οτι υπάρχουν άπειρα μέρη να πάει ο κόσμος αλλα σαν την Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα μέρη. Προσωπικα πιστεύω πως πρέπει να επενδύσουμε στον τουρισμό και στην γεωργία.

ΒοΒ