Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2012

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ


Ένας 24χρονος ύποπτος για τη δολοφονία επτά ανθρώπων στην Τουλούζη και την περιφέρειά της, ο οποίος δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχει οχυρωθεί στον πρώτο όροφο κατοικίας στην Τουλούζη, ενώ η επίλεκτη μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας έχει αποκλείσει το σημείο αυτό, ανακοίνωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της αστυνομίας και του ύποπτου στην είσοδο του οικήματος στη συνοικία Κρουά-Ντοράντ, ώστε ο 24χρονος να πειστεί να παραδοθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

"Δηλώνει ότι είναι μαχητής του Τζιχάντ (ιερού πολέμου), ότι ανήκει στην Αλ Κάιντα, ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται τα παιδιά στην Παλαιστίνη και ότι ήθελε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του γαλλικού στρατού", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τις ανταλλαγές πυρών.
Η μητέρα του ύποπτου βρίσκεται στο σημείο της επιχείρησης και είπε ότι "δεν θέλει να έρθει σε επαφή με το γιο της γιατί δεν θέλει να τον επηρεάσει".
Ο αδελφός του ύποπτου έχει συλληφθεί.
Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι "έχουν να κάνουν με το δράστη της σφαγής", σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Νωρίς το πρωί ακούγονταν πυροβολισμοί γύρω από το οίκημα στη συνοικία όπου βρίσκεται ο 24χρονος που κατάγεται από το Μάγρεμπ, ο οποίος φέρεται να έχει πολεμήσει μαζί με ισλαμιστές στις ταραγμένες περιοχές της πακιστανο-αφγανικής μεθορίου.
Οι αστυνομικοί που επικαλούνται άκρως εμπιστευτική πηγή είπαν ότι ο άνδρας πρέπει να είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας τριών στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζη και του Μοντομπάν και της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης με θύματα τρία εβραιόπουλα και ένα ραβίνο στις 11, 15 και 19 Μαρτίου αντίστοιχα.
Α.Γ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: