Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2012

«ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΝ… ΝΤΕ ΛΑ ΜΑΓΚΕΝ!»


Από τη ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ – noraralli@hotmail.com
Μπορεί η χώρα του «ανατέλλοντος Ηλίου» να είναι η Ιαπωνία, αλλά η χώρα του αέναου Ηλίου είναι αναμφισβήτητα η Ελλάδα. Τώρα, πώς τα κάνουμε, πώς τα φέρνουμε και τα καταφέρνουμε ενώ ο Ήλιος μάς λούζει 11 μήνες το χρόνο, να μένουν παρόλα αυτά όλα υπό κρυπτόν… μόνο ο Ώρος* το ξέρει! 
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Α, όλα κι όλα. Να είμαστε και λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες! Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, καθώς μπορεί και να βρέξει κάπου κάπου… «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» τραγουδούν (και ορθώς το πράττουν) οι Λοκομόντο, ωστόσο μια στο τόσο – σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε – τη ρίχνει τη σταγόνα του.
Τώρα, πώς τα κάνουμε, πώς τα φέρνουνε και τα καταφέρνουνε μία σταγόνα να την ανάγουν σε κατακλυσμό του Νώε… μόνο ο Παπαδήμος* το ξέρει!
Τα ξέρει παιδί μου, καλά αυτά τα … αυτά, ο Παπαδήμος. Το πώς να κάνει το τόσο, τοοόσο το κατέχει και από την καλή και από την ανάποδη. Δε λέμε, έχει και βοηθούς. Μην πάρει όλη τη δόξα μοναχός του. Και τον Γιώργο και τον Μπένι (βλέπε Βενιζέλος) και τον Μπαινοβγαίνει (βλέπε Καρατζαφέρης) και τον «Δεν ξέρω Τι να Κάνω, Ας Υπογράψω», Σαμαρά. Ο Μπάρμπα Λουκάς, το λοιπόν και τα μαστορόπουλα ολημερίς σκαλίζουνε το δέντρο της ζωής της χώρας και όταν έρχεται η Τρόικα με την αγιαστούρα της και με τη μαστούρα της, βάζουν τα δυνατά τους να την ενθουσιάσουν! Και τότε είναι που πετυχαίνουν το ακατόρθωτο: Τα φιλοδωρήματα από το εξωτερικό, κατορθώνουν να τα παρουσιάσουν ως σωτήρια εμβάσματα άδολης αγάπης ωσάν τη σταγόνα την παρουσιάζουν ως κατακλυσμό. Και εμείς οι υπόλοιποι – εδώ είναι το αστείο! – τους πιστεύουμε!!!
Είναι φιλότιμος ο Έλλην. Ό, τι του λέει ο πρωθυπουργός του, το πιστεύει. Αλλιώς πώς εξηγείται το γεγονός ότι με την πρώτη βροχούλα, το μποτιλιαρισμάν στους δρόμους έχει την τιμητική του κάθε φορά που σκάει μύτη σιγανοψιχάλισμα; Τότε, άξαφνα, όλοι οι οδηγοί αρχίζουν και συμπεριφέρονται ως … αρσακειάδες. Ξεχνάνε το ντε λα μαγκεν του Έλληνα και οδηγούν λες και θα τους σπάσουν τ’ αβγά! Πάνε οι τσαμπουκάδες, οι έχθρες ξεχνιούνται και όλοι μαζί οδηγούν (με 20km/h!) το δρόμο της εθνικής ομόνοιας και συμφιλίωσης. 
Και μετά, περιμένουμε να ξυπνήσουμε… Εδώ, με μια βροχούλα και του Έλληνος ο τράχηλος αρχίζει να πονάει στις αρθρώσεις, και περιμένουμε να τα βάλουμε με τους Μνημονιούχους; Α, όλα κι όλα… Να είμαστε και λογικοί. Μην είμαστε και πλεονέκτες!
*Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν το γεράκι με τη λέξη χορ, ομόηχη μιας άλλης, που σημαίνει «ουρανός». Ο Ώρος - όπως μεταγράφηκε από τους Έλληνες το Hor - ήταν ηλιακός θεός της αιγυπτιακής μυθολογίας. Ταυτιζόταν με τον Απόλλωνα και απεικονίζονταν ως γεράκι ή άνθρωπος με κεφαλή γερακιού.
*Οι Γερμανοί ονομάζουν το αρπακτικό με τη λέξη «Μέρκελ». Ωστόσο, στην περίπτωση του Παπαδήμου βρήκαν το alter ego της και για να ακούγεται πιο εύηχο, τον ονόμασαν «πρωθυπουργό της Ελλάδας».



ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: