Πέμπτη, Απριλίου 12, 2012

ΣΤΟ 10,8% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Στο υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της οικονομικής κρίσης διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη, φτάνοντας το 10,8% το Φεβρουάριο. 
Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο δείκτης ανεργίας στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα. 



Γενικότερα, ο δείκτης ανεργίας που αφορά και τις 34 χώρες του ΟΟΣΑ παραμένει σταθερός στο 8,2%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τους ανέργους να φτάνουν τα 45 εκατομμύρια.


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ανεργία άγγιξε 10,2%. Στις χώρες της ευρωζώνης ο δείκτης ανεργίας διαφοροποιείται ανάλογα με το πόσο πλήττει η οικονομική κρίση κάθε χώρα και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται. Το υψηλότερο ποσοστό κατέχει η Ισπανία, με την ανεργία να βρίσκεται στο 23,6%. 


Αύξηση παρουσίασαν η Πορτογαλία και η Ιταλία. Στη Γερμανία και τη Γαλλία τα ποσοστά των ανέργων διατηρήθηκαν σταθερά στο 5,7% και 10% αντίστοιχα. Εκτός ευρωζώνης, στις ΗΠΑ και στον Καναδά η ανεργία φαίνεται να μειώνεται, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό κατέχει η Νότια Κορέα με 3,7%.
Στοιχεία για την Ελλάδα όσον αφορά τον Φεβρουάριο δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, αλλά τον Δεκέμβριο η ανεργία άγγιξε το 21%.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: