Σάββατο, Μαΐου 12, 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 
Στη συνέχεια θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, ξεκινώντας με τον Πάνο Καμμένο και στη συνέχεια την Αλέκα Παπαρήγα, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και Φώτη Κουβέλη, ακολουθώντας δηλαδή τη σειρά με την οποία εκλέχθηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 



Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή. 


Νωρίτερα, κατά τη σύντομη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε να συμβάλει στο να υπάρξει κυβέρνηση. Όπως είπε ο κ. Παπούλιας τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και ανέφερε το ECOFIN, τη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έρχονται το επόμενο διάστημα. 


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε δεκτός στις 13.00 από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να επιστρέψει την διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά το «ναυάγιο» για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 


Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως οι προσπάθειες του Προέδρου πρέπει να εστιαστούν στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα διετίας και στόχους την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την υπέρβαση του μνημονίου». 


Ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε ότι όρος και προϋπόθεση για μία τέτοια κυβέρνηση είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τον κ. Τσίπρα. 


Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι διακρίνει «ψήγματα αισιοδοξίας» σε αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος.
ΣΚΑΙ
ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2012

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TON ΞΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΜΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ....ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

O Τσίπρας δεν πρέπει να μπει στην λυκοφωλιά του ΠΑΣΟ και ΝΔ.Εχουνε το κράτος στα χέρια τους τα ΜΜΕ στην υπηρεσία τους,να τον θάψουνε θέλουνε.Να σηκωθούν να φύγουν,τόσα χρόνια καταστρέψανε την χώρα.Ο Ελληνας επιβίωνε,είτε γιατί έκλεβε,είτε γιατί ζούσε με δανεικά,αλλιώς θα είχε επαναστατήσει εδώ και χρόνια.Τίποτα καλό δεν κάνανε σε αυτή την χώρα και το παίζουν και υπεύθυνοι.Υπεύθυνη για την καταστροφή είναι και θα πρέπει να δικαστούν.

Ανώνυμος είπε...

TEST

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Z7vbH8XJM78

Ανώνυμος είπε...

Πως κουρεύονται οι Χρυσαυγίτες?
Σύριζα!

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να σακατέψουν κι άλλο την Ελλάδα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Μην μπει κανείς σ' αυτή τη χαβούζα. Φοβούνται τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ και το τεράστιο ρεύμα που έχει που μέχρι και συντάξεις είναι ικανοί να μην πληρώσουν για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
Κανείς να μη φοβηθεί. Ή τώρα ή ποτέ!