Τετάρτη, Μαΐου 16, 2012

«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ»: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ


Εργατικό ατύχημα έγινε χτες το πρωί στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ στην προβλήτα Ι στο Ικόνιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη μέση ο οδηγός νταλίκας. Αιτίες για το εργατικό ατύχημα είναι η υπερεντατικοποίηση της δουλειάς που έχει επέλθει μετά τη δραστική μείωση του προσωπικού, που είναι σε εξέλιξη, η έλλειψη χώρων για τη στοίβαξη των εμπορευματοκιβωτίων, αφού το κινεζικό μονοπώλιο της COSCO, δεν επιτρέπει στον ΟΛΠ καμία επέκταση για εξασφάλιση νέων χώρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χειρισμοί και οι ελιγμοί των μηχανημάτων (όπως είναι και οι νταλίκες) να γίνονται με δυσκολία και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η νταλίκα, η οποία ήταν φορτωμένη με εμπορευματοκιβώτιο, στη διάρκεια χειρισμών και λόγω της έλλειψης χώρου το κουβούκλιο στο οποίο βρισκόταν μέσα ο οδηγός σηκώθηκε αρκετά μέτρα από το έδαφος και στη συνέχεια έπεσε κάτω με δύναμη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εργαζόμενου. Ο οδηγός νοσηλεύεται στο «Αττικό» Νοσοκομείο.
Σε δελτίο Τύπου η αγωνιστική παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ» επισημαίνει:
«Τη στιγμή που η διοίκηση του ΟΛΠ ανακοινώνει με παρρησία τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ότι θα κινηθεί κερδοφόρα και το 2012, ότι ο κύκλος εργασιών αυξάνεται, οι αμοιβές προσωπικού συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση τους, η μείωση του προσωπικού συνεχίζεται, που σημαίνει μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, που σημαίνει ακόμα περισσότερα ατυχήματα». Σε αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε ο ΟΛΠ για το πρώτο τρίμηνο αναφέρει ξεκάθαρα από πού προέκυψαν τα θετικά αποτελέσματα: «Ο κύκλος εργασιών - αναφέρει - αυξήθηκε κατά +7,26%» και «οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν -7,65%»!..
Η «Δημοκρατική Ενότητα» επισημαίνει ότι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΟΛΠ σε βάρος των εργαζομένων έχουν βάλει την υπογραφή τους και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ) στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου και καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη. Τονίζει ακόμα προς τους εργαζόμενους να μην πιστεύουν «τους "νέους" σωτήρες που μας λένε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν στην κυβέρνηση και θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Δύναμή μας - υπογραμμίζει - είναι η ενίσχυση της ταξικής πάλης κόντρα στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας».
 rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: