Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΈΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ



«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του από τα γραφεία του κόμματος, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. 



Όσοι προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον παρερμήνευσαν την επιθυμία του λαού, ο οποίος δεν ήθελε νέα προσφυγή στις κάλπες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε: «Πηγαίνουμε αναγκαστικά σε εκλογές, ας πάμε ενωμένοι και για το όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε πρόταση να στηρίξουμε κυβέρνηση Καμμένου για την καταγγελία του Μνημονίου. Δεν μπορέσαμε να την κάνουμε δεκτή, γιατί δεν ήταν αυτή η εντολή του λαού».


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά κράτησε υπεύθυνη στάση και κατέβαλε προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνέργασιας. «Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ. Κουβέλη να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή» τόνισε.


«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ ώστε να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν το πετύχαμε» πρόσθεσε.


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να διαβάσει τα πρακτικά από την σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δει αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο τις στρατηγικές των κομμάτων. «Επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.


Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε ο Πάνος Καμμένος


«Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του μνημονίου» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά επιδίωξε τις νέες εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός.


«Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά.


Κάναμε μια ύστατη προσπάθεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αφού μας απέκλεισαν τις προηγούμενες φορές, είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι κατέθεσε τις επτά προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία.


«Καταθέσαμε έναν οδικό χάρτη για το πως θα μπορέσει να γίνει εφικτό το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού για να καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση χρειάζονται 180 βουλευτές. Τα δυο κόμματα μπλόκαραν τις προτάσεις μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου και όχι του λαού» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι το κόμμα του κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα, λέγοντας πάντα την αλήθεια.


«Ο κ.Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία πλην της καταγγελίας των συμβάσεων» είπε, ενώ αναφερόμενος στην στάση του Αντώνη Σαμαρά τόνισε: «Ο κ.Σαμαράς θέλει εκλογές, θέλει να γίνει πρωθυπουργός».


»Οι Τσίπρας και Κουβέλης είχαν καλή πρόθεση, αλλά δεν υπήρχε ο ανάλογος αριθμός βουλευτών» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέληξε: «Όλες οι προτάσεις μας μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή των κομμάτων του Μνημονίου να υπηρετούν τους δανειστές».


«Δυστυχώς πάμε σε προεκλογική περίοδο και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζει με τις απειλές της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, και αν θέλει να συνεχίσουν ο κ. Φούχτε και ο κ. Ράιχενμπαχ να είναι κυβερνήτες του τόπου μας, ή θέλει μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αλλάξει απόψεις, κάτω από καμία πίεση.


Απάντηση της ΝΔ


Κύκλοι της ΝΔ διαψεύδουν τις δηλώσεις Καμμένου σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σαμαράς επιδίωξε εκλογές προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Οπως λένε χαρακτηριστικά «δεν θα το διαβάσουν στα πρακτικά και θα γελάσει κάθε ''καμμένος''».


Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πάμε σε εκλογές, λέει ο Φώτης Κουβέλης


Την  διαβεβαίωσή του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές έδωσε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησης των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Παράλληλα έκανε λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια τα οποία εμπόδισαν το σχηματισμό κυβέρνησης.


Φαίνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, κάποιες δυνάμεις είχαν την επιλογή να πάμε σε εκλογές, για το στενό κομματικό τους συμφέρον, συμπλήρωσε καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


«Να πω με σαφήνεια και κατηγορηματικά ότι έκανα ό,τι μπορούσα με το ποσοστό που είχα για να μην υπάρξει προσφυγή σε νέες εκλογές και να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας», τόνισε ο Φ.Κουβέλης.


«Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και η κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα και συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο την παραμονή στο εύρω και την απαγκίστρωση από το μνημόνιο.


Ζητούσε παράλληλα να υπάρξει ειδική δέσμευση των δυνάμεων που θα συμμετείχαν στην κυβέρνηση (τουλάχιστον τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ) για την άμεση έναρξη συστηματικής διαπραγμάτευσης.


Πρότεινε η κυβέρνηση να αναλάβει ενέργειες, μεταξύ άλλων, για την άρση νομοθεσίας στη μείωση μισθών και την επιμήκυνση της περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνία «πρότεινα να υπάρξει δέσμευση για  αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα υπηρετούν διαφάνεια», πρόσθεσε.


«Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρόταση δεν έγινε δεκτή», τόνισε ο κ.Κουβέλης.
Newsroom ΔΟΛ


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!




ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: