Κυριακή, Μαΐου 13, 2012

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΧΩΡΟΥ


Πολλοί είναι οι φερόμενοι ως «μνηστήρες» για το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου του ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι), αν η προοπτική συνεργασίας τους συνεχιστεί, όπως έλεγε απόψε στο ΑΜΠΕ έγκυρη πηγή.
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι δεν αποκλείεται τα δεδομένα, ιδιαίτερα από πλευράς ΔΗΚΟ, να ανατραπούν, αν όντως αύριο ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανακοινώσει στην Κ.Ε.
του ΑΚΕΛ ότι δεν θα είναι υποψήφιος τον Φεβρουάριο.
Παρόλο που σήμερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο γ.γ.
του ΑΚΕΛ απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τη χθεσινή σχετική είδηση του «ΣΙΓΜΑ» περί μη υποψηφιότητας Χριστόφια, στενός συνεργάτης του Κύπριου Προέδρου ανέφερε εμπιστευτικά ότι η είδηση είναι ακριβής.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου έχουν σχηματίσει προς συζήτηση κατάλογο «εν δυνάμει» υποψηφίων.
Στον κατάλογο διατηρούνται τα ονόματα τριών πρώην υπουργών Οικονομικών.
Δύο προερχομένων από το Δημοκρατικό Κόμμα που υπηρέτησαν στις διακυβερνήσεις Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, των Χρίστου Μαυρέλλη και Μάκη Κεραυνού, ο οποίος ηγείται σήμερα της Ελληνικής Τράπεζας και έχει άριστες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
'Αριστες σχέσεις με τον Χρυσόστομο έχει επίσης και ο πρώην υπουργός και πρώην διοικητής της ΚΤΚ επί Προεδρίας Κληρίδη, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.
Στον κατάλογο φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους και του γνωστού νομικού και προέδρου της ερευνητικής επιτροπής για το Μαρί, Πόλυ Πολυβίου.
Η επιλογή Μαυρέλλη, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», θεωρείται ικανή να υπηρετήσει την προσωπική στρατηγική του προέδρου του ΔΗΚΟ, κ. Καρογιάν, για ευρύτερη συναίνεση από την οποία δεν αποκλείεται το ΑΚΕΛ.
Σε αντίθεση με τις επιλογές της Ελένης Θεοχάρους και του Χριστόδουλου Χριστοδούλου, που θεωρούνται ικανές να διεμβολίσουν το χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Στον κατάλογο παραμένει και το όνομα του προεδρικού υποψηφίου, πρώην υπουργού Γιώργου Λιλλήκα, αλλά και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη.
Επανέρχεται ακόμη το όνομα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κύπρου Χρυσοστομίδη, που διατηρεί καλές σχέσεις με το ΑΚΕΛ και με παράγοντες του ΔΗΚΟ.
Επιπλέον, δεν απουσιάζουν τα ονόματα των πολιτικών ηγετών του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος και των Οικολόγων.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: