Κυριακή, Μαΐου 13, 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ GOOGLE,ΚΑΘΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ BLOGSPOT.GR


ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV BLOG.
Στην Ελληνικη νομοθεσια αναμενεται να υπαγονται απο τις επομενες μερες τα Ελληνικα blogs της Google που φιλοξενουνται στη πλατφορμα του blogger και εχουν καταληξη blogspot.com.
Οπως παρατηρουμε η Google ενεργοποιησε πλεον το blogspot.gr το οποιο προς το παρον κανει ανακατευθυνση στο google.gr ,ενω να σημειωσουμε πως τα ηδη υπαρχοντα blogs εχουν πλεον διαφορες καταληξεις οπως για παραδειγμα...
http://prezatv.blogspot.se/
http://prezatv.blogspot.co.uk/
http://prezatv.blogspot.de/
http://prezatv.blogspot.it/
κτλ...
Τι σημαινει πως τα Ελληνικα blogs της Google,θα υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια;
Σημαινει πως πλεον θα μπορει να γινεται αρση του απορρητου ακομη και για πλημμεληματικου τυπου πραξεις,οπως για παραδειγμα η συκοφαντικη δυσφημιση,κατι το οποιο μεχρι τωρα δεν γινονταν,επειδη τα blogs σε blogspot.com ειχαν καταληξη .com και υπαγονταν στην Αμερικανικη νομοθεσια,η οποια δεν προβλεπει αρση του απορρητου για τετοιους λογους,αλλα μονο για κακουργηματα.
Οπως καταλαβαινεται η παραπανω τροποποιηση που εκανε η Google στα blog της,ουσιαστικα οδηγει σε αυτολογοκρισια τους bloggers,καθως πλεον,οχι μονο δεν θα μπορουμε να εκφραζομαστε  ελευθερα,αλλα θα μας κανει να αναγκαζομαστε καθε λιγο και λιγακι που καποιος προσβαλεται...να τρεχουμε στα δικαστηρια,ενω παραλληλα η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος θα μας χτυπαει συχνα την πορτα.
Οπως καταλαβαινετε τα blogs σε blogspot,περνανε στη χειροτερη μορφη λογοκρισιας τους,αυτη η οποια θα γινεται με τα προσχηματα των νομων και της ασφαλειας και προστασιας της ανθρωπινης αξιοπρεπειας.
Ετσι λοιπον,αν πεις απο εδω και περα πεις,πως οι Ελληνες πολιτικοι ειναι λαμογια ή πως ο Γιωργος Παπανδρεου μαζι με τον Βενιζελο γαμησαν την χωρα κτλ...αν θελουν...ανετα θα μπορουν να σου κανουν μήνυση και να σε τρεχουν στα δικαστηρια για συκοφαντικη δυσφημιση...


ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.


Την ωρα που οι πολιτες αρχιζουν και οργανωνουν συγκεντρωσεις και διαφορων ειδων αντικυβερνητικες δρασεις μεσα απο τα social networks,οι εταιρειες που τα διαχειριζονται αλλαζουν τις πολιτικες απορρητου τους...ωστε να συμμορφώνονται με τις νομοθεσιες της καθε κυβερνησης για να μην τρωνε αυτες τις αγωγες και τις μηνυσεις...με οτι αυτο συνεπαγεται για την ελευθερια του λογου και την διακινηση ιδεων,αποψεων και πληροφοριων.


Ελευθερια το λογου,δεν μπορει να υπαρξει,εαν μετα ακολουθει η λεξη "αλλα".
Ελευθερια με "αλλα" δεν ειναι ελευθερια,αλλα λογοκρισια. 
ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2012

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτά που γράφει κάποιος στο blog του δεν είναι ανυπόστατα, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δε μιλάμε για λογοκρισία αλλά για σωστή χρήση του μέσου. Δεν απαγορεύει κανένας να γράφεται η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

παρα 6:06 μια σωστη χρήση του μέσου:
http://youtu.be/sNzS_7cN2Rs

giannaros είπε...

τι λες ρε φιλε μηπως νομιζεις οτι ζεις στο παραδεισο?ακου λεει " Δεν απαγορεύει κανένας να γράφεται η αλήθεια"...για το καθε τι, το καθε λαμογιο θα απαιτει να εχεις video και δαχτυλικα αποτυπωματα για να μην σου κανει μυνηση!εγω προτεινω μαγκες σε καθε αρθρο να γραφεται στο τελος καποια παπαρια τυπου"οποιαδηποτε ομοιοτητα με αληθινα προσωπα ειναι συμπτωση" η "οτι εχει γραφτει ηταν ανεκδοτο" η οτιδηποτε τετοιο!αντε με τα μουνοπανα...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχεις στοιχεία να αποδεικνύουν ότι ο άλλος είναι λαμόγιο τότε δεν δικαιούσαι και να δημοσιεύεις τέτοιους χαρακτηρισμούς. Απλό είναι. Όπως έχεις δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση έτσι έχεις και υποχρέωση να έχουν υπόσταση αυτά που λες. Απλό είναι.

Και επιπλέον, είναι απόλυτα λογικό ελληνικά blog να υπάγονται στην ελληνική νομοθεσία. Ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμισης προϋπήρχε...

Ανώνυμος είπε...

iποια δικη σου επιβεβαιωση ρε μαλακισμενο; αντιγραφη απο αλλου το ειχες κανει... ολο το ιντερνετ μιλουσε για το θεμα

ηρθε η ωρα να φας πουτσα για τις μαλακιες που γραφεις, ωρα να σε μπαγλαρωσουν οι μπατσοι να σου παρουν ολους τους υπολογιστες και να φας ενα γερο ξυλο... αμην. κατι μου λεει οτι απο δευτερα θα πεσει πολυ γελιο

Ανώνυμος είπε...

@6:37 μ.μ. Φαντάζομαι -και ελπίζω- πως η ελληνική νομοθεσία θα ισχύει και για τα σχόλια στα post...

Γιανναρος είπε...

αν περιμενεις να βρεις στοιχεια οτι σε κοροιδευουν ολοι αυτοι θα δικαιωθεις το 2067 οταν βγει η αποφαση του δικαστηριου!αν δεν εχουν υποσταση αυτα που γραφει ενα site απλα σταματαει ο κοσμος να ασχολειται με αυτο το site(οπως εγινε με τις ειδησεις του ΜEGA ΚΑΙ ΤΟΥ SKAI!)Αυτος ο νομικοδικηγοριστικος τροπος σκεψης ισχυει μονο στο παραδεισο επαναλαμβανω!καλυτερος ελευθερος στην αμερικανικη νομοθεσια παρα μουγκος στην ελληνικη!ξηπνηστε αλλιως live your myth in greece...

Ανώνυμος είπε...

@Γιάνναρος Γνωρίζω πολύ καλά που ζω: Ένας άνθρωπος στην Ελλάδα δολοφονήθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το blog του για να εκβιάζει ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η νομοθεσία αλλά η εφαρμογή των νόμων.

Ο παράδεισος είχες μόλις ένα νόμο ο οποίος εφαρμόστηκε με το που παραβιάστηκε. Υπό αυτή την έννοια γνωρίζω ότι δε ζω στον παράδεισο, αλλά για να εφαρμοστεί ένας νόμος πρέπει πρώτα απ' όλα να υπάρχει.

Γιανναρος είπε...

αν δεν υπηρχε η ελευθερια στο ιντερνετ να δημοσιευονται τα σκανδαλα το ενα μετα το αλλο η ΝΔ θα ειχε 40% και το ΠΑΣΟΚ 38,5% στις τελευταιες εκλογες..Απο αυτην την αηδια εχουν αυτοκτονησει μερικες εκατοταδες ελληνες τα τελευταια 2 χρονια!δεν μου λεει κατι ενας blogger που καλως η κακως δολοφονηθηκε!και επειδη οντως το προβλημα ειναι η εφαρμογη των νομων(ισως και η διαγραφη η αλλαγη καποιων νομων)ας κανουν πρωτα τα βασικα βηματα στα πραγματικα προβληματα του συνταγματος και μετα ας ασχοληθουν με τις λεπτομερειες.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον 6.31. στο τελος καθε αρθρου γραφεις οτι το αρθρο δεν αφορα συγκεκριμενα προσωπα η οτι αποτελει φαντασια, υποθεση ή παραμυθι του συντακτη. απλα δεν αναφερεσαι σε ονοματα και απλα φωτογραφιζεις. με λιγα λογια πουστιες του κωλοσυστηματος. συνεχιζουν να κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους. και ειναι και ολοκληροι ελεφαντες παναθεμα τους.... και αλλο ΜΑΥΡΟ στις εκλογες. καταποντηστε τους κι αλλο οπως τους αξιζει και ας ακουλουθησουμε για μια φορα τον αλλο δρομο. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΥΓ. στις εκλογες προ μιας εβδομαδας ψηφισα κ.κ.ε, για να μην με πειτε βαλτο ή συνασπιστηρι

Ανώνυμος είπε...

επειδη ακομη δεν ισχυει ο συγκεκριμενος νομος μπορω ελευθερα να πω πως παλι κατι κωλολαμογια δικηγοροι θα πλουτισουν γιατι ο καθενας παπαρας που εχει τη μυγα και μυγιαζεται θα τρεχει στα δικαστηρια σαν τη καθε κατινα που θιχτηκε γιατι την εβρισε η απεναντι γειτονισα.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε και υπάρχει λύση, ποτέ δεν κατάλαβα προς τι όλος ο πανικός. Πολλοί εδώ και καιρό έχουν μετακομίσει από το blogspot ή την worldpress. Με ελάχιστα χρήματα έχεις web-hosting me unlimited bandwidth και χώρο και με κατάληξη .com. Από 3.50 δολλάρια το μήνα φτιάχνεις δικία σου σελίδα και είσαι αρχηγός. Υπάρχει και τζάμπα software αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις. Ας γίνουμε λιγότερο τεμπέληδες και με λίγο ψάξιμο όλα λύνονται. Με άλλα λόγια θα μας κλάσουν τα αρχίδια για ακόμα μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στην ελληνική νομοθεσία προβλέπεται η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών που περιλαμβάνει και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες για πλημμελήματα και μάλιστα εξυβρίσεις και συκοφαντικές δυσφημήσεις.
Και στο ελληνικό Σύνταγμα και τον εκτελεστικό του νόμο (άρθ. 19 Συντάγματος) η άρση του απορρήτου προβλέπεται μόνον για σοβαρά κακουργήματα και πλημμελήματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!