Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΟΥΜΕ – ΣΩΣΤΟΣ!


την ανάγκη ακύρωσης του Μνημονίου και την αντικατάστασή του από ένα σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας που θα βασίζεται στην ανάπτυξη αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη. Παράλληλα πρότεινε ένα νέο φορολογικό σύστημα και τη δέσμευση της περιουσίας όσων δεν τη δηλώνουν.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα enikos.gr ο κ.Τσίπρας, τόνισε ότι δεν αποτελεί επιλογή του κόμματός του η επιστροφή στη δραχμή ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ.



Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, τόνισε πως «προφανώς δεν θα λυθούν τα πάντα αν το καταγγείλουμε, όμως θα αντιστραφεί η πορεία της χώρας μας από την φτώχεια».


Πρόσθεσε επίσης πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη».


Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα είναι ένα σχέδιο το οποίο θα απαντά στις βασικές δεσμεύσεις της χώρας μας για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και ένα χρέος που θα είναι βιώσιμο.


Συμπλήρωσε, επίσης, πως «δεν μπορούν άλλο να φορολογηθούν τα εισοδήματα, δεν μπορεί να φορολογηθεί η φτώχεια», ενώ πρότεινε κούρεμα τουλάχιστον 30% των ιδιωτικών χρεών.


Τόνισε επίσης πως είναι μεγάλη ευκαιρεία τώρα για όλους τους λαούς της Ευρώπης να κάνουν αλλαγές και να επανεξετάσουν το πλαίσιο της Ε.Ε..


Παράλληλα ζήτησε νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα, απλό, δίκαιο και κλιμακωτό και έθεσε ως προϋπόθεση το περιουσιολόγιο μέσω του οποίου θα υποχρεούται ο καθένας να δηλώνει την ακίνητη και κινητή περιουσία του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μάλιστα, όπως είπε, αν γίνονται ψευδείς δηλώσεις θα δεσμεύονται οι περιουσίες.


Σε ότι αφορά στην υψηλή φορολόγηση αναρωτήθηκε αν αξίζει τον κόπο να λένε οι εφοπλιστές ότι θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες την ώρα που στην πατρίδα μας έχουμε πόλεμο. Ανέφερε,  επίσης, τις 58 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, επίσης,  σκληρή επίθεση σε media, εργολάβους και τράπεζες κατηγορώντας τους για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με αντικείμενο την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας πως «δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Ελλάδα». Επίσης έδωσε  επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την παρέμβαση προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη σύγκριση που επιχειρείται από πολλούς της εικόνας του με αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου. «Δεν έχω πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» σημείωσε. Ομως, «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είπε και σωστά πράγματα». «Εμείς θα κριθούμε για τη σταθερότητα των απόψεών μας», συνέχισε. 


Οσον αφορά στην παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε πως το κόμμα του δεν έχει προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια χώρα που θα είναι πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας,  όπου κανένας Ελληνας φαντάρος δεν θα είναι στο Αφγανιστάν, ενώ σημείωσε εμφατικα πως «δεν θα κινηθούμε με επιπολαιότητα».


Για τα θέματα τις εξωτερικής πολιτικής δήλωσε πως η χώρα οφείλει να έχει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικήν και ότι δεν μπορεί να επικρατεί η παρωχημένη αντίληψη του Ανήκομεν εις τη Δύση.


Ζήτησε ως χώρα να αποκαταστήσουμε σχέσεις με Ρωσία, με τις χώρες Brics (αναδυόμενες οικονομίες όπως Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και η Ελλάδα να έχει παρέμβαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο


Αναφερόμενος στο μετανευστικό τόνισε πως θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ξανά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο,  για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ απαίτησε την αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Επιπλέον για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αλλάξει η θέση της Ευρώπης σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2012

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Δεν έχω πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» σημείωσε. Ομως, «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είπε και σωστά πράγματα». «Εμείς θα κριθούμε για τη σταθερότητα των απόψεών μας», συνέχισε.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΓΙΟΝΓΚ ΙΛ?
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΛΕΣ.
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εχω περιουσια μια μεγαλη ψ...λη και δεν την δηλωσα.Θα ρθει να μου την παρει?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΕ 5ΧΡΟΝΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΜΩΣ 1012 ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΑΝΕ Ο ΠΡΕΠΕΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΜΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ BLOGS ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΦΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ,ΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ (ΕΝΩ ΜΕ ΦΕΡΑΤΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!ΕΛΕΟΣ!!!!!ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ:ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΜΟΥ,ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΠΡΩΤΟΝ:ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΠΟΥΤΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΩΝ Η ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ:ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΕΙΝΑ,ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΦΟΝΟΥΣ,ΚΛΟΠΕΣ,ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΑΠΕΡΓΙΕΣ,ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΤΛ..ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΛΙΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 12:12 ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ..ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝΕ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ...ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!!