Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

ΔΙΝΟΥΝ 1,7 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑ PROTON, ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ 700 ΕΚΑΤ.!!!!


ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!
Οταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδας αποκάλυψαν το μέγεθος της διασπάθισης των κεφαλαίων της Proton Bank υπό τη διοίκηση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος άλλωστε για το λόγο αυτό βρίσκεται υπό κατηγορία για 5 κακουργήματα που επιφέρουν ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης, το ελληνικό δημόσιο έσπευσε, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να σώσει την Τράπεζα.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2011, η Proton Bank τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και η άδεια λειτουργίας της ανακλήθηκε. Σειρά στοιχείων ενεργητικού και παθητικού μεταβιβάστηκαν στη νεοσυσταθείσα Νέα Proton Τράπεζα. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει προσωρινά τη δημόσια ενίσχυσή της, ύψους 1,7 δισ. ευρώ.Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή ενέκρινε προσωρινά το μέτρο αυτό έως ότου λάβει οριστική απόφαση σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας Νέα Proton, της νέας νομικής οντότητας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας. Συγχρόνως, η Επιτροπή κίνησε διεξοδική έρευνα για να εκτιμήσει κατά πόσον το μέτρο είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων. Η έναρξη διεξοδικής έρευνας παρέχει στα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τη δυνατότητα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα χωρίς να προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.


Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη Νέα Proton, βασισμένο σε αυτοτελές επιχειρηματικό μοντέλο. Πάντως, η Επιτροπή έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο το σχέδιο αναδιάρθρωσης που υπεβλήθη θα αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα της Νέα Proton μακροπρόθεσμα, χωρίς συνεχή κρατική στήριξη, και για το κατά πόσο η λύση αυτή είναι η λιγότερο δαπανηρή.


Σημειώνεται ότι επειδή δεν μεταβιβάστηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα μεταβιβασθέντα περιουσιακά στοιχεία εκτιμήθηκαν στην εύλογη αξία τους, o ισολογισμός ανοίγματος της τράπεζας Νέα Proton παρουσιάζει μεγαλύτερο παθητικό από ενεργητικό. Η διαφορά καλύφθηκε με εισφορά του ελληνικού Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), και το αρχικό κεφάλαιο της Νέα Proton χορηγήθηκε από το Σκέλος Εξυγίανσης του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).


Η Επιτροπή συνάγει το συμπέρασμα ότι η εισφορά 1,122 δισ. ευρώ από μέρους του ΤΕΚΕ, η οποία ισοδυναμεί με επιχορήγηση αφού δεν θα επιστραφεί, καθώς και η εισφορά κεφαλαίου 0,55 δισ. ευρώ από μέρους του ΤΧΣ, από την οποία δεν μπορεί να αναμένεται προοπτική κερδοφορίας, αποτελούν κρατικές ενισχύσεις. Τα μέτρα αυτά χρησίμευσαν για τη διάσωση των οικονομικών δραστηριοτήτων της πρώην Proton Bank, οι οποίες συνεχίζονται στο πλαίσιο της νέας νομικής οντότητας που προέκυψε, της τράπεζας Νέα Proton. Χωρίς αυτά, οι εν λόγω δραστηριότητες θα είχαν πάψει να υφίστανται.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΑΣΟΚ+NΔ+ΔΗΜAR
H ΕΡΩΤΙΚΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΟΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο μισθός του δημόσιου υπάλληλου είναι δώρο από μονος του.
Σκατά στα μούτρα των κομματόσκυλων-καρεκλοκένταυρων.

Ανώνυμος είπε...

Κρατικοποιηση και των 20 ελληνικων τραπεζων που αποτελουν το καμαρι και τις θερμοπυλες της δυνατης οικονομιας μας ΑΜΕΣΑ και μονιμοποιηση ολων των τραπεζικων υπαλληλων που ζουνε τον εφιαλτη της απολυσης με αυξηση του φπα στο 40% για καλυψη των αναγκων χρηματοδοτησης τους απο το λαο.

Ανώνυμος είπε...

Aυτοί δίνουν λεφτά σε ιδιωτικές τράπεζες (ΠΕΙΡΑΙΩΣ) για να εξαγοράζουν δημόσιες (ΑΤΕ)

Ανώνυμος είπε...

H MΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΙΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ?????Τωρα δίνουνε όλη την περιουσία των αγροτών σε έναν ιδιώτη μαφιόζο.Βαζουνε τον λαό να πληρώσει τα χρέη της αγροτικής ,που κάνανε οι πολιτικοί,θα πληρώσει ο λαός τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.Τέτοιες μαφιόζικες κινήσεις γίνανε και στην Πρότον ,πλήρωνε μαλάκα λαέ τους τραπεζίτες και μετά σου φταίνε οι μετανάστες.ΜΑΛΑΚΑ ΛΑΕ....φαε τα παραμύθια που σου πουλάνε....ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ ..ΟΜΟΡΦΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.Η μεγαλυτερη πλειοψηφία υποφέρει και εσύ ασχολείσε με μαλακίες...

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΠΑΣΤΕ !!!

http://aagorastos.blogspot.com/