Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2012

Ο ΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΗΓΡΑ, ΕΝΩ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ


Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται όλοι οι βασικοί κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος από τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Η πρόσφατη απολογία του εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Νίκου Ζήγρα, προκάλεσε έντονες αναταράξεις εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Οσο για τις σχέσεις εμπιστοσύνης, που κατά ομολογία του Ν. Ζήγρα είχε με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Τόσο ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη με τη βοήθεια της ομάδας των υπερασπιστών τους μελετούν λέξη προς λέξη τις ενοχοποιητικές αναφορές που περιέχει η επτασέλιδη απολογία του Ν. Ζήγρα και ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση, μένοντας πιστοί στην αρχική υπερασπιστική τους θέση ότι όλα έγιναν νόμιμα και τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν αποκτήθηκαν από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως κατηγορούνται.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ. «Η απολογία του κ. Ζήγρα είναι μια έκθεση γεγονότων με καταγγελτικό περιεχόμενο για πολλούς. Ωστόσο οι κατηγορίες και μάλιστα από συγκατηγορούμενο, αν δεν συνοδεύονται από στοιχεία και αποδείξεις, εμβάλλουν σε πονηρές σκέψεις τόσο για την αλήθεια αυτών όσο και για τις προθέσεις του καταγγέλλοντος», δηλώνει ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, ο Βασίλης Χειρδάρης.
«Ψεύδη και συκοφαντίες» είναι κατά την εκτίμηση της κ. Σταμάτη όσα αναφέρει για την ίδια ο Ν. Ζήγρας υποστηρίζοντας ότι, όπως του έλεγε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, εκμυστηρευόταν τα πάντα στη σύζυγό του. Για τον λόγο αυτόν η Β. Σταμάτη διαμηνύει μέσω του δικηγόρου της ότι επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Μια τέτοια κίνηση πρακτικά σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, ότι ενδέχεται να κινηθεί εναντίον του συγκατηγορουμένου της σε ποινικό και αστικό επίπεδο καταγγέλλοντας ότι όσα της «χρεώνει» είναι ένα μεγάλο ψέμα, που συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση.


«ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ». Οι γέφυρες μεταξύ του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Νίκου Ζήγρα έχουν κοπεί. Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για τις αποκαλύψεις Ζήγρα, έσπευσε με γραπτή δήλωσή του να αποδώσει την όψιμη ομολογία του εξαδέλφου του σε «συναλλαγή» με στόχο να κερδίσει την αποφυλάκισή του.
«Η αρχή έγινε από τον Ν. Ζήγρα. Εχει ενδιαφέρον να δούμε αν και άλλοι κατηγορούμενοι θα θελήσουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική ανοίγοντας τα υπερασπιστικά τους χαρτιά, καθώς στις απολογίες τους κινήθηκαν στη γραμμή της πλήρους άρνησης», λένε νομικοί εν αναμονή του νέου κύκλου των ανακρίσεων.
«Οσα είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του ήταν ήδη γνωστά στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές, που συνεχίζουν να ερευνούν την ταυτότητα εκείνου που κρύβεται πίσω από συγκεκριμένες εταιρείες», αντιτείνουν δικαστικές πηγές, χωρίς να παραγνωρίζουν το γεγονός ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει επιβεβαιώνονται μέσα από την απολογία Ζήγρα.
http://www.tanea.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δήθεν ιδεολόγοι πληρωμένοι εκτελεστές