Κυριακή, Αυγούστου 12, 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 70.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΙΑΣ


Σε μαζικές απολύσεις περίπου 45.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω σχεδίου νέας «εργασιακής εφεδρείας» μέχρι το 2015 και στην «καρατόμηση» επιπλέον 25.000 συμβασιούχων των οποίων δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Το σχέδιο απολύσεων της κυβέρνησης, κλείδωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά την προηγούμενη Τετάρτη και έρχεται να υπηρετήσει τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για ένα ακόμα χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει: Οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας «θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού» από«ένα μέχρι τρία χρόνια» (υπάρχει και σενάριο και έξι χρόνια μόνο για όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στην σύνταξη). Μετά το τέλος της εφεδρείας οι εργαζόμενοι θα απολύονται χωρίς καμία αποζημίωση και θα οδηγούνται στο δρόμο της ανεργίας.
Βάσει των κυβερνητικών σχεδιασμών η εφεδρεία θα εφαρμοστεί αρχικά στους 5.500 εργαζόμενους των δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών οι οποίοι θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει λίστα με τους εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα κλείσουν, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν άμεσα.
Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης αν και επιχειρήθηκε στις αρχές της βδομάδας να εμφανιστούν σαν «πεδίο τριβής» ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους με τη διατύπωση «διαφωνιών» από τους Βενιζέλο και Κουβέλη, θα προχωρήσουν άμεσα και θα συμπεριληφθούν στο πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ.
Τους αντεργατικούς σχεδιασμούς επιβεβαίωσε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου σε συνεντεύξεις του όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μέσα στη βδομάδα. Εξάλλου ανώτατα κυβερνητικά στελέχη με ανώνυμες δηλώσεις που έκαναν στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ανέφεραν: «Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 με 45.000 δημοσίους υπαλλήλους. Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει. Είναι ένα μέτρο που μπορεί να μη φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις δαπανών».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
12-8-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ανοίξει παιδικούς η Χρυσή Αυγή (θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους οι έλληνες σε σπίτια συγκεκριμένων χρυσαυγιτισσών εθελοντριών), για τα ελληνάκια που δεν τα παίρνουν οι παιδικοί, επειδή οι τελευταίοι δίνουν πρτεραιότητα στα παιδιά λ/μ.

Aν δεν το παίρνει ο παιδικός και δεν έχετε που να αφήσετε το παιδί σας, ρωτήστε στην τοπική ΧΑ σας αν υπάρχουν χρυσαυγίτισσες εθελόντριες που μπορούν να κρατήσουν παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Αλλο ενα μπραβο στην Χρυση Αυγη που θα φυλαει και θα μας μορφωνει τα παιδακια.
Τζαμπα φαι τζαμπα νταντα τζαμπα παιδεια τζαμπα αιμα τζαμπα δουλεια...Ουτε ο τζαμπας να τανε

Ανώνυμος είπε...

Τα μεμέτια λέει δεν τρώνε τπτ την ημέρα που κάνουν "προσευχή". Και σαλτάρουν αν βλέπουν άλλον να τρώει ή να πίνει. Εγώ θα πάω έξω από τον ηλεκτρικό του ΟΑΚΑ και θα τρώω μοσχομυριστή μπριζόλα και θα πίνω. Ετσι για το σπάσιμο. Για να μην μου κάνουν αυτοί κουμάντο τι θα κάνω στη χώρα μου

Ανώνυμος είπε...

edo kai xronia sto exoteriko
elvetia kai allou
mazebonte tin kyriaki 10000 memetia stis platies kai proseuxonte
ekei na deis panigyria
erxonte kai edo tora logo oti merikes sykies tous theloun gia na tous gamane
koitaxte na tous dioxete giati sas blepo grygora sklabakia pali stous tourkogyftous

Ανώνυμος είπε...

10:01 μη ξεχασεις:
Η μπριζολα ναναι ΧΟΙΡΙΝΗ!!!